aktuálně: 41 uzavírek, 23 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Češi se na dálnicích neumějí chovat...

15. července 2008

I u našich západních sousedů v Německu si všimli, že na našich dálnicích je velmi vysoký počet nehod. Podle Němců ale nejsou za nehodami nekvalitní silnice ani špatná práce policie, ale pouze suverénnost českých řidičů.

Podle článku, který napsal Schmidt, jezdí čeští řidiči velmi rychle a pokud někdo přeci jen dodržuje předepsanou 130 km/hod rychlost, je jen překážkou pro ostatní. Ti na něj najíždějí tak dlouho, až daný vůz donutí zajet do pravého pruhu mezi kamiony.

Navíc pokud uvidí řidič, že před ním jede nějaké vozidlo s cizí státní poznávací značkou, pak sešlápne plyn ještě více, aby cizinci ukázal, kdo je tady pánem. Podle Schmidteho to ale není rozhodně v Češích zakořeněno.

Jakmile totiž překročí hranice, jedou velmi spořádaně a hlavně se snaží dodržovat v Německu nebo Rakousku předepsanou rychlost a také potřebnou vzdálenost mezi automobily. Je totiž jasné, že pokuta v Eurech by českou peněženku zasáhla mnohem citelněji, než v korunách.

-ric- ; (Idnes)

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >