aktuálně: 41 uzavírek, 9 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Další řidič jel na D2 v protisměru

3. června 2011

Policejní hlídka zastavila dnes večer na 13. km dálnice D2 nedaleko Brna osmdesátiletého řidiče, který jel deset kilometrů v protisměru. ČTK to řekla jihomoravská policejní mluvčí Andrea Straková. Podle ní se dostal řidič do protisměru omylem, jízda se obešla bez nehod.

„Řidič ztratil orientaci na kruhovém objezdu u obchodního a zábavního centra Olympia v Modřicích u Brna a omylem najel na D2 do protisměru. Muž si záhy svůj omyl uvědomil, za asistence policejní hlídky zastavil na 13. kilometru dálnice,“ upřesnila mluvčí.

Věcí se nyní zabývají dopravní policisté, případ podle Strakové skončí pravděpodobně pořádkovou pokutou.

O poznání hůře je na tom řidič, který v sobotu jízdou v protisměru po rychlostní silnici R10 mezi Turnovem a Prahou způsobil asi pět dopravních nehod, při nichž havarovalo deset vozidel. Třiatřicetiletý Švýcar, který řídil pod vlivem drog, skončil ve vazbě.

V protisměru cizinec ve vysoké rychlosti ujel mezi Turnovem a Prahou zhruba 70 kilometrů. Policisté Švýcara zadrželi až v Praze - Kbelích. Nyní tvrdí, že piráta dříve zastavit nemohla. Jejich postup bude zkoumat policejní prezidium.

ĆTK

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >