aktuálně: 41 uzavírek, 13 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Za nehodu u Slaného policie obvinila cizince

24. května 2011

Policie obvinila v souvislosti se sobotní tragickou nehodou u Slaného jednatřicetiletého cizince, hrozí mu šest let ve vězení. Muž je jedním ze dvou řidičů sportovních vozů Nissan GTR, kteří se po silnici vraceli z víkendového tuningového srazu. Čelí obvinění z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, řekla dnes ČTK mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Jako svědek v případu podle ní nadále figuruje zastupitel Prahy 7 Tomáš Vavřinec (ODS), který řídil druhé sportovní auto stejné značky.

Nehoda se stala v sobotu večer na rychlostní silnici R7 mezi Slaným a Smečnem. Řidiči červeného a bílého Nissanu GTR se podle policie vzájemně riskantně předjížděli, a tím ohrozili posádku Renaultu Twingo. Jeho řidič strhl řízení, aby se vyhnul čelnímu střetu. Malý renault pak skončil na střeše v přilehlé stráni. Šestadvacetiletý řidič zemřel v nemocnici. O čtyři roky mladší spolujezdkyně bojuje o život s těžkým zraněním hlavy a břicha.

Zastupitel Vavřinec již v pondělí rádiu Impuls řekl, že na policii kvůli nehodě vypovídal. „Byl jsem na tom místě, teď v tuto chvíli odjíždím z policie z Kladna, jsem přesvědčen, že jsem tu dopravní nehodu nezpůsobil. V současné době figuruju v této nehodě jako svědek a uvidí se, co dál,“ uvedl.

Mluvčí Nováková dnes ČTK řekla, že policie se jednatřicetiletému cizinci žijícímu v Praze snažila prokázat i trestný čin neposkytnutí pomoci, ale to se jí pro nedostatek důkazů nepodařilo. Policisté muže vyšetřují na svobodě.

ĆTK

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >