aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Za nehodu u Slaného policie obvinila cizince

24. května 2011

Policie obvinila v souvislosti se sobotní tragickou nehodou u Slaného jednatřicetiletého cizince, hrozí mu šest let ve vězení. Muž je jedním ze dvou řidičů sportovních vozů Nissan GTR, kteří se po silnici vraceli z víkendového tuningového srazu. Čelí obvinění z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, řekla dnes ČTK mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Jako svědek v případu podle ní nadále figuruje zastupitel Prahy 7 Tomáš Vavřinec (ODS), který řídil druhé sportovní auto stejné značky.

Nehoda se stala v sobotu večer na rychlostní silnici R7 mezi Slaným a Smečnem. Řidiči červeného a bílého Nissanu GTR se podle policie vzájemně riskantně předjížděli, a tím ohrozili posádku Renaultu Twingo. Jeho řidič strhl řízení, aby se vyhnul čelnímu střetu. Malý renault pak skončil na střeše v přilehlé stráni. Šestadvacetiletý řidič zemřel v nemocnici. O čtyři roky mladší spolujezdkyně bojuje o život s těžkým zraněním hlavy a břicha.

Zastupitel Vavřinec již v pondělí rádiu Impuls řekl, že na policii kvůli nehodě vypovídal. „Byl jsem na tom místě, teď v tuto chvíli odjíždím z policie z Kladna, jsem přesvědčen, že jsem tu dopravní nehodu nezpůsobil. V současné době figuruju v této nehodě jako svědek a uvidí se, co dál,“ uvedl.

Mluvčí Nováková dnes ČTK řekla, že policie se jednatřicetiletému cizinci žijícímu v Praze snažila prokázat i trestný čin neposkytnutí pomoci, ale to se jí pro nedostatek důkazů nepodařilo. Policisté muže vyšetřují na svobodě.

ĆTK

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >