aktuálně: 41 uzavírek, 29 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Na cestách Olomouckého kraje je rozbředlý sníh

21. února 2011

S rozbředlou vrstvou sněhu musejí dnes počítat motoristé, kteří vyrazí na Jesenicko. Sněhová kaše může potrápit řidiče také na Červenohorském sedle, jezdit by zde měli se zvýšenou opatrností. Ostatní silnice v Olomouckém kraji jsou sjízdné bez omezení.

Na Jesenicku přes celý víkend napadly zhruba čtyři centimetry sněhu, nyní drobně sněží, je zataženo a teploty se pohybují kolem deseti stupňů pod nulou. „Vozovky po chemickém posypu jsou holé a mokré, ve vyšších polohách je slabá vrstva sněhové kaše. Silnice udržované inertně jsou se slabou sněhovou vrstvou krytou posypem,“ řekl dnes ČTK dispečer jesenických silničářů.

Na Šumpersku je nyní naopak skoro jasno, většina silnic je holá a suchá. Podle silničářů však musejí se sněhovou kaší počítat řidiči mířící přes Červenohorské sedlo a na silnici mezi Hanušovicemi a Ramzovou. Teplota se v této části regionu pohybuje až od minus 16 stupňů do minus 11 stupňů.

ĆTK

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >