aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Důležité upozornění pro řidiče na dálnici D5

11. května 2012

Od pondělí dne 14. května 2012 zahajuje Ředitelství silnic a dálnic opravu vozovky vytíženého úseku dálnice D5 v km 3,83 - 0,00 ve směru Plzeň-Praha.

Ilustrační foto

Doprava bude vedena v protisměrném jízdním pásu dálnice (Praha-Plzeň), kde budou 2 jízdní pruhy k dispozici pro řidiče ve směru na Plzeň a 1 jízdní pruh ve směru na Prahu. Snaha byla využít režim 2+1 s přehazováním směrů, kde by docházelo k upřednostňování 2 jízdních pruhů v závislosti na výjezdové a návratové špičce. Tento režim nelze v tomto případě realizovat, protože by připojení z Pražského okruhu od D1 na D5 muselo být vedeno přes „STOP“ do pruhu od Zličína a to je s ohledem na intenzity, které jsou na tomto připojení zcela vyloučené.

Výstavba dopravních opatření bude zahájena již v pátek a dále bude probíhat přes víkend, nicméně tak, aby páteční a nedělní špička z a do Prahy byla průjezdná ve 2 pruzích a nevznikaly kolony. Pouze během víkendu budou omezeni řidiči ve směru Praha-Plzeň tak, že doprava bude vedena ve 2 jízdních, ale zúžených pruzích.

V pondělí v odpoledních hodinách bude (až po ranní špičce) provoz ve směru na Prahu převeden již do protisměrného pásu (pouze jedním jízdním pruhem) a v uvolněném levém pásu dálnice (Plzeň-Praha) začnou stavební práce.

Ty potrvají maximálně dodne 9.6.2012. Informace o této opravě dálnice je pro lepší informovanost řidičů k dispozici i na informačních portálech přímo na dálnici v okolí tohoto místa. Omlouvám se řidičům za způsobené dopravní komplikace, které jsou ovšem nutné pro zajištění

bezpečné sjízdnosti poškozeného povrchu dálnice.

-ric- ; ŘSD

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >