aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Sníh v ten správný okamžik

6. ledna 2012

Jako by to předepisoval scénář, bezprostředně před startem Jänner-Rallye 2012 v oblasti Freistadtu otevřelo nebe svá stavidla. Dvě třetiny z osmnácti rychlostních zkoušek, které musí závodníci absolvovat, jsou pokryté sněhem.

Pokud by pořadatel Jänner-Rallye 2012 uzavřel úmluvu s nějakým bohem přes počasí z oddělení sněhu, tak by bylo možné říci: Dohoda byla dodržena naprosto přesně. Den před pátečním startem úvodního závodu sezóny, který je kromě českého a rakouského mistrovství poprvé započítáván také do mistrovství Evropy, vypustilo nebe nad oblastí Freistadtu porci bílé nadílky.

„Můžeme říci, že dvě třetiny tratí jsou pokryté sněhem,“ raduje se hlavní činovník pro bezpečnost Peter Schöller poté, co ve čtvrtek časně ráno navštívil tratě rychlostních zkoušek. „Zvlášť ve výše položených oblastech Königswiesen nebo St. Oswald čeká na jezdce zimní krajina a tedy i podmínky typické pro Jänner Rallye.“

Zástupce ředitele rally, Walter Lumetzberger, dodává: „Pro dny konání rally, pátek a sobotu, se neočekává další sněžení. Předpovídány jsou zejména nízké teploty. To znamená, že sníh by se měl udržet.“

Dobrodružství zvané Jänner-Rallye 2012 začalo včera technickou přejímkou vozů. Celkem 100 posádek si ve vedení rally ve Veletržní hale ve Freistadtu vyzvedlo své itineráře. To znamená, že tato klasická rally v Mühlviertelu začne se zhruba stovkou startujících.

Dnes kolem 18:00 hodiny budou vydány další informace s časy ze shakedownu a s ohlasy z tiskové konference, které se zúčastní Juho Hänninen, Václav Pech, Luca Betti, Beppo Harrach a Raimund Baumschlager.

Armin Holenia

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >