aktuálně: 37 uzavírek, 11 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda Motorsport o startu na Jänner Rally

5. ledna 2012

Tým Škoda Motorsport vstupuje do sezony 2012 hned první lednový víkend nového roku na Jänner Rally a to s oběma továrními posádkami. Tým Škoda Motorsport chce i po nejúspěšnější sezoně své historie bojovat letos o přední příčky a zaměří se na tři seriály - prioritou bude obhajoba titulu v Intercontinental Rally Challenge (IRC), nově též účast ve vybraných soutěžích Mistrovství Evropy a rovněž v Mistrovství České republiky.

Úvodní soutěž nové sezony se koná v okolí rakouského města Freistadt a poprvé v historii je součástí evropského šampionátu. Vedle tradičního zařazení do rakouského mistrovství se Jänner vrací po tříleté pauze do českého šampionátu. Pro Škodu a české jezdce tak má tato soutěž i přes neúčast úřadujících šampionů Česka - Romana Kresty a Evropy - Lucy Rossettiho zvláštní nádech.

Úřadující mistr světa SWRC Juho Hänninen je plný odhodlání: „Těší nás, že to brzy opět začne. Bude to pro nás na Jänneru úplně nová zkušenost, jednak se soutěží a jednak s celým evropským šampionátem. Zároveň to je však nová výzva a my se jí stavíme rozhodně čelem. Věřím, že na Jänneru bude sníh, bylo by to pro všechny zajímavější.“

Jan Kopecký, vicemistr IRC, jde na start nové sezony s novým spolujezdcem: „První soutěž sezony je vždy něco speciálního. Společně s Pavlem se velmi těšíme, čeká nás první celý společný rok. Na Jänneru jsem již třikrát startoval, hodně bude záležet na podmínkách na trati.“

Jänner Rally je charakteristická proměnlivými a často sněhovými podmínkami na trati. Na posádky čeká 18 rychlostních zkoušek s 240 ostrými kilometry a více než 600 kilometry přejezdů. Na startu nebude chybět domácí matador a devítinásobný šampion Rakouska Raimund Baumschlager startující s privátní Fabií Super 2000.

-pr-

Další články

Nejkrásnější lokality vedle českých dálnic

Cestování po českých dálnicích nemusí být jen o rutinní jízdě z bodu A do bodu B. I když se na cestách potýkáme s dopravními zácpami a nekonečnými opravami, okolí českých dálnic skrývá množství nádherných a zajímavých míst, která stojí za to objevit.

zobrazit článek >

Ceny benzinu trápí mladé řidiče - cena ropy Brent je klíčovým faktorem

V poslední době se mladí řidiči stále více potýkají s rostoucími cenami benzinu, které značně zatěžují jejich rozpočet. Tento trend není jen výsledkem inflace nebo vládní politiky, ale především výkyvů na globálním trhu s ropou, konkrétně cenou ropy Brent, která má zásadní vliv na konečnou cenu pohonných hmot.

zobrazit článek >

Tipy pro efektivní stěhování: Jak ušetřit čas a peníze?

Stěhování v dynamických městech na realitním trhu s sebou vždy přináší výzvy. Kromě kolísajících nájmů a cen nemovitostí může být velkou výzvou také městská doprava a logistická omezení. V tomto článku se s vámi podělíme o nejlepší tipy a triky, které vám pomohou efektivně a úsporně se přestěhovat v rámci města.

zobrazit článek >