aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Německá důkladnost na Jänner Rallye

31. prosince 2011

Němec Uwe M. Schmidt jako ředitel rally by se měl na 29. Jänner-Rallye postarat o to, že předpisy Mezinárodní automobilové federace FIA budou co nejpřesněji uplatňovány.

Ilustrační foto

Krátce před startem Jänner-Rallye 2012 (ve dnech 6./7.ledna ve Freistadtu) stoupá v Mühlviertelu napětí. První závod sezóny, který je součástí rakouského i českého mistrovství, stojí kvůli 'povýšení' na závod mistrovství Evropy před mimořádnou, a tím i přitažlivou výzvou. Nejen že se jí zúčastní špičkoví mezinárodní jezdci jako Juha Hänninen, Jan Kopecký nebo vicemistr Evropy Luca Betti, kteří budou měřítkem pro rakouská esa jako jsou Beppo Harrach, Raimund Baumschlager a spol., ale 29. Jänner-Rallye jako závod mistrovství Evropy bude samozřejmě také pod tím nejpřísnějším dohledem ze strany FIA. Aby bylo možné splnit její přísné požadavky, vsadil organizační ředitel Ferdinand Staber na německou důkladnost a v osobě Uweho M. Schmidta přivedl do týmu ředitele rally s mezinárodními zkušenostmi.

„Jänner-Rallye je rally známá daleko za hranicemi. Proto jsem byl potěšen a poctěn, když mne kontaktoval Ferdinand Staber, abych se ujal vedení tohoto mimořádného podniku“, těší se tento 60-letý Němec na svůj úkol. Uwe M. Schmidt, který žije blízko Stuttgartu, již dovedl bez problémů do zdárného konce více rally ve své vlasti a je předsedou sportovních komisařů pro mezinárodní rally. Díky svému někdejšímu působení ve funkci pozorovatele FIA je výborně obeznámen s předpisy Mezinárodní automobilové federace a netají se tím, že tyto bude do puntíku dodržovat. „Jänner-Rallye je poprvé závodem mistrovství Evropy. O to je důležitější, aby od předpisů až po sportovní průběh vše klapalo. FIA totiž má, stejně jako ve fotbale, systém postupu a sestupu. To znamená, že nejhorší závod mistrovství Evropy v rally sestoupí pro následující rok do Evropského poháru, naopak nejlepší rally Evropského poháru postupuje mezi závody mistrovství Evropy. A sestoupit určitě nechceme, spíše naopak.“

Uwe M. Schmidt již měl jako ředitel rally co do činění s některými rakouskými jezdci, kteří startovali v zahraničí. Špatné zkušenosti nemá. To ovšem nijak nevadí jeho mottu. „Je lepší, když se se mnou jezdci během rally nesetkají tváří v tvář, protože v takovém případě to většinou signalizuje problém.“

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >