aktuálně: 37 uzavírek, 10 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Krise Meeka na Monte v Mini vystřídá Pierre Campana

25. prosince 2011

Britský pilot Kris Meeke byl historicky prvním podepsaným jezdcem u týmu Mini, věnoval se kompletně vývoji nového vozu, po závodní stránce odepsal celou polovinu roku 2011. Jak se mu za to Prodrive odvděčuje? Na Vánoce mu dává krásný dárek - nejistotu...

Ilustrační foto

Bývalý šampion IRC měl společně s Dani Sordem objet kompletní sezónu s vozem Mini John Cooper Works WRC, situace se ale kompletně mění. Managementu se nepodařilo sehnat dostatek finančních prostředků a tak tým upravuje plány pro nadcházející sezónu. Jedničkou bude Daniel Sordo, který se zúčastní minimálně deseti podniků mistrovství světa. Dvojka týmu se bude různě měnit podle toho, jakého bohatého soukromníka se podaří sehnat. Jak to bude ve zbytku sezóny není jasné, ale na Rallye Monte Carlo nahradí Meeka talentovaný francouzský jezdec Pierre Campana.

„Kris Meeke na Rallye Monte Carlo opravdu nepojede. Neznamená to ale, že už by za nás nejel nikdy v budoucnu. Naopak, doufáme v to, že letos s námi odjede co nejvíce soutěží,“ řekl manažer Prodrivu Richard Taylor.

Stáj Mini se nakonec do mistrovství světa přihlásí a zúčastní se všech třinácti soutěží. „Díky novým změnám v pravidlech ale není nutné, aby týmová jednička odjela všechny závody. Proto budeme přizpůsobovat jezdecké složení na jednotlivých závodech podle toho, kteří jezdci budou k dispozici,“ prozradil šéf Prodrivu David Richards.

A jak celou situaci komentoval samotný Meeke? „Přemýšleli jste někdy, jaké to je, když vám dívka, kterou jste milovali, řekne, že vás opouští a jde pracovat jako prostitutka?,“ zhodnotil situaci britský pilot mající ještě dvouletou smlouvu s Prodrivem.

AutoSport.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >