aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nasser Al-Attiyah v týmu Citroën Racing

20. prosince 2011

Citroën Racing s radostí oznamuje, že jeho tým posílí Nasser Al-Attiyah. Katarský jezdec bude mít od švédské rally k dispozici stejný vůz Citroën DS3 WRC jako Sébastien Loeb a Mikko Hirvonen.

Vedle dvou vozů startujících v barvách týmu Citroën Total World Rally Team, které byly svěřeny posádkám ve složení Sébastien Loeb / Daniel Elena a Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen, postaví Citroën Racing na start další vůz DS3 WRC s posádkou Nasser Al-Attiyah / Giovanni Bernacchini.

Nasser Al-Attiyah, který v roce 2011 zvítězil v Dakarské rally, již šampionát WRC dobře zná. Od roku 2004 má za sebou 46 startů a jeden titul v P-WRC (produkční vozy), který získal v roce 2006. Tento katarský jezdec má tedy solidní zkušenost, kterou hodlá v rýmu Citroën Racing využít. Nasser Al-Attiyah letos rovněž získal sedmý titul v mistrovství Středního východu v rally FIA. Tento sportovec se poprvé objeví na švédské rally, poté, co se pokusí obhájit svůj titul v Dakaru. Měl by rovněž reprezentovat svou zemi na Olympiádě v Londýně v disciplíně střelby na pohyblivý terč.

Olivier Quesnel, ředitel týmu Citroën Racing: „S velkou radostí oznamujeme, že tým Citroën Racing posílí Nasser Al-Attiyah. Je to zkušený jezdec, který má solidní zkušenost potvrzenou úctyhodnými úspěchy. Jsme nadšeni, že si nás vybral pro svůj debut ve voze WRC a jsme odhodlaní mu pomoci, aby se dostal na nejvyšší úroveň.“

Nasser Al-Attiyah: „Jsem šťastný, že se mi podařilo dosáhnout toho, co bylo mým snem i sportovním cílem. V posledních měsících jsme na tomto projektu intenzivně pracovali a děkuji Raoufu Menhemovi za jeho pomoc. Velice se těším, až se lépe poznám s týmem a vyzkouším si vůz DS3 WRC. Ještě je brzy stanovovat si nějaké cíle, ale hodlám nasbírat zkušenosti nejen ve spojení s technickým týmem, ale také s tak nadanými piloty, jako je Sébastien Loeb a Mikko Hirvonen. Myslím, že můžu získat dobré výsledky na strmých tratích, jako je například Řecko. Je také velmi pozitivní, že se WRC otevírá delším závodům: moje zkušenost z Dakaru bude bezpochyby nesmírně užitečná pro rally, u kterých bude nutné prokázat vytrvalost.“

Citroën Sport

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >