aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Jänner-Rallye 2012 má svůj první vrchol

5. prosince 2011

Když pořadatelé Jänner-Rallye 2012 před nedávnem otevřeli svůj imaginární adventní kalendář, objevili v jednom z prvních okének relativně malý balíček s velkým obsahem.

Ilustrační foto

Přihláška Václava Pecha totiž nejen znamená, že do Mühlviertelu přijede ve dnech 5. až 7. ledna jeden z největších znalců Jänner-Rallye, ale také to, že při zahajovacím závodě sezóny v rally, který se započítává do mistrovství Evropy, se bude v Rakousku konat mimořádná premiéra. Václav Pech a jeho tým EuroOil-Invelt představí na Jänner-Rallye zcela nový Mini Cooper S2000.

Třicetipětiletý Čech se postaví na start se svým spolujezdcem Petrem Uhlem. Plzeňská dvojice zvítězila ve Freistadtu již třikrát (2005, 2007 a 2008). Pětkrát (z toho čtyřikrát s vozem Ford Focus WRC) získali titul v českém mistrovství, jehož součástí Jänner-Rallye, jak známo, také je. Organizační ředitel Ferdinand Staber má radost: „Přesně řečeno bude start Václava Pecha dokonce světovou premiérou, protože vůz Mini S2000 ještě nebyl použit na sněhu. Seznam uchazečů o vítězství na Jänner-Rallye je tak již načatý. Ale do uzávěrky přihlášek 11. prosince bude určitě ještě podstatně delší.“

Aby bylo možné nabídnout účastníkům i divákům ty nejlepší a především nejbezpečnější podmínky, nasadí RC Mühlviertel velké množství personálu. 1 781 osob by mělo přispět k tomu, aby se Jänner-Rallye 2012 stala zdařilým svátkem motoristického sportu. 1 011 z nich bude zajišťovat bezpečnost, z toho velká část na radiových stanovištích a jako traťoví komisaři (669 osob). Bezpečnostní balíček doplňuje 28 vedoucích RZ, 179 hasičů, 50 policistů, 60 zaměstnanců záchranné služby, popř. lékařů-záchranářů. Navíc se bude mimo jiné 550 pomocníků starat o zóny pro diváky.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >