aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Václav Pech druhý na Setkání mistrů

22. listopadu 2011

Premiéra nového vozu John Cooper Works S2000 se zvětšeným výkonem motoru jako v mistrovství světa dopadla při X. Setkání mistrů velmi dobře. Již v sobotu při volných rozjížďkách udivoval vůz Václava Pecha svou rychlostí, kterou si měli možnost kromě partnerů týmu vychutnat třeba překážkář Petr Svoboda, či oblíbená herečka Yvetta Blanarovičová, která z vozu MINI ani z Václava Pecha nemohla spustit oči.

Hbité MINI John Cooper Works S2000 procházelo nedělními rozjížďkami jako nůž máslem, a brzy bylo jasné, že ve finálové jízdě chybět nebude. Vyvrcholením celého víkendu, byla finálová účast i druhého nejnovějšího stroje Fiesty WRC.

„Letošní Setkání mistrů se hodně vydařilo. Mělo na tom určitě vliv i docela příjemné počasí a hodně velká konkurence v podobě osmi jezdců s vozy WRC, která přilákala lidi na tribuny autodromu. Pro mě to byla premiéra s tímto autem s větším výkonem, a byl jsem doslova nadšený, jak Miník dokázal zrychlit. Nadchlo mě to, a můžu říct, že takové auto je to nejlepší, co jsem zatím v rallye řídil. Dělá přesně to, co chci já a věřím, že by se s ním dalo po více ujetých kilometrech a po doladění podvozku jet ještě rychleji.“

„Do finálové jízdy jsem se postavil proti Martinu Prokopovi, kterého jsem v předchozích rozjížďkách vždy těsně porazil, ale ve finále se jelo na dvě kola. V prvním kole jsem viděl, že mám nepatrný náskok a možná jsem podvědomě trochu zvolnil, abych se vyvaroval jezdecké chyby. Bohužel jsem vedení neudržel. Druhé místo beru, ale v průběhu finále jsem věřil, že pro náš team získám premiérové vítězství s MINI,“ říká k účasti na Setkání mistrů Václav Pech.

Dalším závodem EuroOil teamu s vozem MINI bude Pražský Rallysprint s centrem ve Velké Chuchli, který odstartuje již za dva týdny 3. prosince.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >