aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pech s MINI druhý ve Vsetíně

25. října 2011

O právě uplynulém víkendu se jela závěrečná soutěž rallysprintového mistrovství, kterou využili Pech s Uhlem k dalšímu zkoušení zapůjčeného vozu Mini Cooper S2000 1.6T. Po nedávné premiéře na mokré a uklouzané Rally Jeseníky, kde se jim s tímto vozem podařilo získat bronz, se tentokrát počasí umoudřilo a dopřálo posádce EuroOilu vyzkoušet si Miníka na suchu.

Ilustrační foto

„I když víme, že z důvodu omezené sací díry (restriktoru) na 30 mm není výkon motoru dostačující, na start jsme se tentokrát daleko více těšili. S autem se nám díky jeho výborné ovladatelnosti a ostatním jízdním vlastnostem jede oproti našemu Mitsubishi daleko lépe. Na suchu jsme si mohli dovolit posunout hranici rizika a vyzkoušet i jiné varianty pneumatik,“ popisuje Václav Pech.

Plzeňská posádka začala soutěž nejrychlejším časem a pět rychlostních zkoušek se držela na prvním místě. Potom se před ně dostal letošní mistr rallysprintů P. Valoušek na Fabii WRC, ale i tak byl celý team s dosaženým výsledkem spokojen. Mini Cooper je velkým zpestřením závodního pole a novou technikou pro budoucí sezonu. Proto také jejich servisní místo bylo pokaždé obleženo davem diváků.

„Nečekali jsme že bychom mohli již při druhém startu s Mini konkurovat WRCéčkům a celý závod odjet bez jakýchkoliv technických problémů. Děkuji p. Jirovcovi, řediteli firmy Invelt, za zapůjčení vozu, zároveň našemu hlavnímu partnerovi se sítí čerpacích stanic EuroOil a v neposlední řadě našim fanouškům za morální podporu,“ řekl po závodě dojatý Pech.

Dalším závodem posádky EuroOilu bude tradiční setkaní mistrů 20.11. v Sosnové u České Lípy kam všechny příznivce srdečně zveme.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >