aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Valoušek s Hrůzou jsou mistři ČR ve sprintrally

24. října 2011

Posádka Delimax Teamu, Pavel Valoušek - Zdeněk Hrůza, zvítězila na Partr Rally Vsetín a pro rok 2011 se tak stává mistry v ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally. Tohoto úspěchu dvojice dosáhla i navzdory tomu, že kvůli technickým výpadkům a také zranění nebodovala ve všech podnicích seriálu jednodenních automobilových soutěží.

Drama až do konce. Tak by se dalo shrnout účinkování posádky Valoušek - Hrůza v letošním ECOSUN Mistrovství ČR v sprintrally, které posádka Delimax Teamu brala jako doplňující program ke startům v Mediasport Mezinárodním mistrovství ČR. Hned první dvě soutěže osmidílného sprintového šampionátu ale Valda se Zdendou kvůli technickým problémům nedokončili a na start Horácké Rally Třebíč dokonce kvůli dozvukům zranění z Barumky vůbec nenastoupili. To všechno hrálo do karet soupeřům. Matematika byla před posledním podnikem jednoduchá. Pro zisk mistrovského titulu by posádce Delimax Teamu stačilo, v případě vítězství Romana Odložilíka, druhé místo.

„Do posledního letošního sprintu jsme nastupovali s vědomím, že k získání titulu bude potřeba jet svižně a nechybovat. Úvod soutěže nám ale bohužel nevyšel podle představ. Při startu do první rychlostní zkoušky nám zhasl motor, čímž jsme přišli o drahocenné sekundy. Od druhé sekce jsme se rozhodli zariskovat a i přes poměrně chladné počasí jsme vsadili na střední směs pneumatik Michelin. Tato volba se ukázala být zásadní a pomohla nám vrátit se zpět do hry o vítězství. Díky patří mechanikům Profiko za perfektně připravenou Fabii WRC a samozřejmě vedení společnosti Delimax, které nad námi po letošních technických a zdravotních problémech nezlomilo hůl a podpořilo nás na cestě k našemu prvnímu rallysprintovému titulu,“ hodnotí soutěž Pavel Valoušek, který tak po loňském titulu ve velkých soutěžích zkompletoval svou sbírku trofejí z českých rally.

Podobné pocity má i Valouškův dlouholetý spolujezdec Zdeněk Hrůza: „Havárie na Barum Czech Rally Zlín nám uzavřela cestu k obhajobě loňského titulu ve velkém šampionátu. Podařilo se nám ovšem rychle vrátit do závěrečných bojů o titul sprintový. Jsem rád, že nám vyšla volba pneumatik, díky které jsme mohli nasadit ještě vyšší tempo a přeskočit skvěle jedoucího Václava Pecha a samozřejmě také Romana Odložilíka, se kterým jsme se celý rok přetahovali o desetiny.“

Posádku Delimax Teamu v následujících dnech čekají jednání o startech na Setkání mistrů a Pražském rallysprintu, ale především příprava na sezonu 2012. Veškeré novinky ohledně výsledků jednání tým ihned zveřejní.

Delimax Team

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >