aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Valoušek s Hrůzou se vrací na závodní trať

7. října 2011

Posádka Delimax Teamu, Pavel Valoušek - Zdeněk Hrůza, se po těžké nehodě na Barum Czech Rally Zlín 2011 a následné měsíční rekonvalescenci pilota vrací do soutěžního auta. O víkendu se představí na Rally Jeseníky, předposledním podniku letošního ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally, kde Valoušek s Hrůzou stále patří mezi adepty na celkové vítězství. Dvojice podporovaná potravinářskou společností DELIMAX, a.s. pojede se speciálem Škoda Fabia WRC.

Ilustrační foto

Rána jako hrom. Tímto vyjádřením by se dala definitivně shrnout nehoda Valouška s Hrůzou na letošní Barum Czech Rally Zlín, po které se Pavel Valoušek musel nejdříve v nemocnici a potom v klidu domova léčit se zlomenou a roztrženou rukou. Zranění utrpěl po čelním nárazu do stromu. Na začátku tohoto týdne Valoušek absolvoval v Praze ve Fakultní nemocnici Na Bulovce jedno z posledních vyšetření po úspěšném léčení a následná lékařská zpráva jenom potvrdila, že „Valda“ se může znovu posadit nejenom za volant civilního auta, ale i do ostrého závodního speciálu. Do kondice po naražených zádech se dostal i navigátor Zdeněk Hrůza.

Svědkem návratu bude Rally Jeseníky, předposlední podnik osmidílného ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally 2011. Do populární soutěže bude dvojice vstupovat s jedinou taktikou - vyhrát a snažit se zabojovat o celkové vítězství v šampionátu jednodenních soutěží, které letos Valda se Zdendou berou jako doplňkový program ke startům v Mediasport Mezinárodním mistrovství České republiky v rally. „I když to po dvou odstoupeních kvůli technickým problémům a naší neúčasti na Horácké rally nevypadá, tak jsme stále ve hře o sprintový titul. Obě ruce už jsou zahojené a hlava má chuť závodit, tak se zkusíme se Zdendou porvat o alespoň malý titul ve sprintech,&“ komentuje svůj návrat do závodního auta Pavel Valoušek.

Léto a grilovací sezóna jsou pomalu u konce a příroda se převléká do podzimního kabátu, proto nadešel čas opět „převléknout“ i závodní speciál dvojice Valoušek - Hrůza. Nový design čerpá z bohaté historie již tradičního partnera posádky, potravinářské společnosti DELIMAX, a.s., kterou založil téměř před sto lety Jan Varmuža v Hodoníně. Design kreslených mořských plodů z pera malíře Tomáše Bíma je také odkazem na vlastní kamionovou dopravu společnosti DELIMAX, a.s., která má v podobných barvách stylu black&white vyvedené i své kamiony.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >