aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Martin Prokop třetí ve Francii

4. října 2011

Šest kratších rychlostních zkoušek poslední etapy Francouzské rally nic nezměnilo na rozložení sil v SWRC. Estonec Tänak zvítězil podruhé v řadě, po Německu přidal další prvenství a výrazně se dotáhl na lídra Hänninena, jenž ve Francii bral body alespoň za páté místo, když v samotném závěru soutěže předstihl Francouze Maurina.

Ilustrační foto

Martin Prokop měl po druhé etapě na dohled průběžně druhého Nora Brynildsena. Ztrácel 9.8 sekundy. Bohužel v poslední etapě nedokázal ztrátu smazat. Nic na tom nezměnil ani nejrychlejší čas v předposlední zkoušce soutěže. Společně s Janem Tománkem si z Francie odvážejí třetí místo. V celkovém pořadí to znamená udržení naděje na boj o titul v SWRC, i když ztráta na Hänninena a Tänaka je před závěrečným podnikem v Katalánsku citelná.

„Bohužel jsme ani v poslední etapě nevystoupili ze stínu, který nás ve Francii pronásledoval. Pokusil jsem se na Brynildsena zaútočit, ale prostě nám nějaké sekundy chyběly. Druhá příčka by pro nás byla mnohem příznivější, ale nedá se nic dělat. Sice zůstáváme ve hře, ale zisk titulu ve Španělsku je spíše v rovině teorie,“ přiznal Martin Prokop.

Loni pilot Czech Ford National Teamu odjížděl z Francie se šestým místem, letos si sice o tři příčky polepšil, ale rozpaky nad francouzským podnikem zůstaly. „Ani letos jsem nepřišel Francouzské rally na chuť. Tratě jsou hodně rychlé, místy až nebezpečné. Dokladem mých slov je řada těžkých havárií, které letošní ročník poznamenaly. Nemusíme chodit daleko, spolujezdkyně Hermanna Gassnera Kathi Wüstenhagenová utrpěla po havárii zlomeninu pánve a žebra. Vzájemná rivalita je pěkná věc, ale žádné časy nejsou důležitější než zdraví kolegů a přátel. Přejeme Kathi co nejrychlejší uzdravení,“ uzavřel Martin Prokop.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >