aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda na Rally San Remo s Kopeckým

20. září 2011

Devátým podnikem pokračuje v rychlém sledu šampionát IRC. Tento víkend se pojede již 53. ročník legendární Rally San Remo. Tým Škoda Motorsport se na startu představí s čerstvými lídry IRC a vítězi posledních dvou soutěží Janem Kopeckým a Petrem Starým. Na vozech Fabia Super 2000 je doplní Freddy Loix-Fréderic Miclotte jedoucí s podporou belgického importéra a Andreas Mikkelsen-Ola Floene z týmu Škoda UK Motorsport.

Posádka továrního týmu Kopecký-Starý zvítězila v posledních dvou soutěžích v Čechách a Maďarsku a v obou přepisovala historii nejtěsnějších rozdílů, jimiž kdy kdo v IRC zvítězil. V nadcházející rally se bude Kopecký s touhou potvrdit vedoucí roli IRC snažit vylepšit loňské šesté místo, pozadu nechce zůstat ani Loix bojující rovněž o titul IRC. Napravit smolný závod v Maďarsku, kde přišel o jasné vítězství v předposlední erzetě, přijede Andreas Mikkelsen.

Jan Kopecký: „San Remo je pro nás s Petrem výzvou, loni se nám zde příliš nedařilo. Trať v San Remu je krásná, hodně technická, pomalejší než například v Maďarsku a složitá na rozpis. Připravíme se s Petrem, jak nejlépe umíme, abychom potvrdili naši pozici do závěru sezony.“

Freddy Loix: „Po velmi rychlé Rally v Maďarsku se těším na techničtější charakter trati v San Remu. Potřebuji zajet dobrý výsledek, abych zůstal v kontaktu se špičkou celkové klasifikace před posledními dvěma soutěžemi, které se hodnotí koeficientem.“

Rally San Remo je poslední letošní soutěží bodovanou standardním způsobem - poslední dvě soutěže ve Skotsku a na Kypru se jedou s bodovým koeficientem. Soutěž má na programu 13 rychlostních zkoušek a 226 kilometrů. Její vítěz bude znám v sobotu večer.

Škoda Motorsport

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >