aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Dvanáct mistrů Evropy a 'mistr světa' v Sosnové

20. září 2011

Celkem dvanáct mistrů Evropy je přihlášeno k poslednímu závodu ALL-INKL.COM Mistrovství Evropy v rallycrossu, který se uskuteční ve dnech 1. a 2. října v Global Assistance Racing Areně v Sosnové. Mezi nimi také dva jezdci - Sverre Isachsen a Andreas Bakkerud, kteří mají jisté tituly pro letošní rok.

Ilustrační foto

Z přihlášených 72 jezdců má na své kontě nejvíce titulů (14) Kenneth Hansen, tři tituly získali už zmíněný Nor Sverre Isachsen (2009, 2010 a 2011), stejně jako Jaroslav Kalný, po dvou pak Ludvig Hunsbedt a Michael de Keersmacker. Ostatní jsou mezi Mistry Evropy zapsáni jednou - Jos Kupers, Derek Tohill, Timur Timerzyanov, Guttorm Lindefjell, Mats Lysen a Roman Častoral.

Ve startovní listině nebude chybět ještě jedna pozoruhodná osobnost, první americký jezdec v rallycrossu a zkušený kaskadér Tanner Foust. V rámci jubilejního závodu Indy 500 překonal dosavadní světový rekord v automobilovém skoku do dálky. Svůj speciál rozjel z dvacetimetrové rampy a doplachtil do vzdálenosti 101,19 metru, čímž překonal dosavadní rekord o celých 9,5 metru. S klidem jej tak můžeme označit na mistra světa ve skoku s autem.

Pořadatelé zvou všechny příznivce do Global Assistance Racing Areny na finále ALL-INKL.COM Mistrovství Evropy v rallycrossu.

Zájemci si mohou objednat vstupenky v předprodeji na www.ticketstream.cz nebo v době konání závodu přímo v Global Assistanec Racing Areně v Sosnové.

Více informací na www.rallycross-sosnova.cz

Časový harmonogram

Sobota 1. října 2011
10:30 - 11:30 1. Volný trénink (4 kola)
12:30 - 13:30 2. Volný trénink (4 kola)
14:00 Oficiální měřený trénink
16:00 Začátek první série rozjížděk
Neděle 2. října 2011
08:30 - 09:30 Warm Up
10:00 Začátek druhé série rozjížděk
12:15 Začátek třetí série rozjížděk
14:00 Prezentace jezdců
15:00 Finále
-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >