aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Red Bull Škoda tým je dobře naladěn

17. srpna 2011

Po finské šotolině následuje německý asfalt - Red Bull Škoda tým má na programu Německou rally. Především německá dvojice Hermann Gassner jun/Kathi Wüstenhagen vyhlíží domácí závod v okolí Trevíru s napětím a bude usilovat o přední umístění. I vedoucí posádka SWRC - Juho Hänninen se spolujezdcem Mikko Markkulou, kteří naposledy vyhráli na domácí půdě ve Finsku, chce potvrdit dobré výsledky z dosavadního průběhu sezóny.

Po tři dny bude půvabný vinařský region v údolí řeky Mosely v okolí Trevíru ve znamení šestého závodu mistrovství světa SWRC. Od roku 2010 má Německá rally - k velké radosti fanoušků - zase své pevné místo v kalendáři SWRC. Příští víkend bude na programu 344 kilometrů s 19 rychlostními zkouškami. S pověstnými „vracečkami“ ve vinohradech a se známými rychlostními zkouškami jako Panzerplatte a Baumholder patří tato rally mezi klasické.

Obě posádky týmu Red Bull Škoda chtějí pátek vyrazit do první rychlostní zkoušky dobře připravení. Hänninen: „Těším se na mou první Německou rally a chci tu vyhrát. Závod to bude náročný, neboť trať ještě dobře neznám. Myslím, že budeme moci využit některé varianty nastavení z jiných asfaltových soutěží série IRC, to nám určitě pomůže. Tato fáze mistrovství světa je pro mě mimořádnou výzvou, neboť neznám dobře ani německou, ani francouzskou trať. Znám to zase až v Katalánsku...“

Gassner jun.: „Domácí rally je pro každého jezdce samozřejmě mimořádným zážitkem. Trať a většinu rychlostních zkoušek znám velice dobře. Ještě jsem tu ovšem nejel s Fabií S2000. Testy v uplynulých dnech probíhaly perfektně, cítím se ve voze velice dobře a doufám, že se do cíle dostanu na předních pozicích.“

Vedoucí týmu Raimund Baumschlager: „Budeme připraveni na výjimečnou rally. Hermann tu poprvé pojede s Fabií na asfaltu a poprvé v letošním roce bude smět jet bez ´zatažené ruční brzdy´. Při své domácí soutěží může a musí zaútočit naplno. Juho po posledních závodech nadále lační po vítězství a i on pojede v Trevíru útočně. Počítám s tím, že obě posádky nakonec skončí v popředí.“

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >