aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Hänninen ve Finsku zkompletoval hattrick

9. srpna 2011

Suverénní výkon předvedl tým Red Bull ŠKODA na finské rally. Po prvenství v Řecku zvítězil Juho Hänninen přesvědčivým způsobem i na domácí rally. Hänninen tak s Mikkou zkompletovali hattrick na místní rally a navýšili společně náskok v čele šampionátu. Skvělý týmový výsledek završili čtvrtým místem Gassner s Wüstenhagenovou.

O rušnou atmosféru se na finské rally staralo až 450 tisíc fanoušků, kteří ve třech dnech navštívili místní tratě. Po celou dobu soutěže též vydrželo počasí a celá rally se tak jela ve finských lesích víceméně na suchu. Juho předvedl svým krajanům perfektní podívanou, první den to však v sekundovém souboji s Tänakem stačilo jen na druhé místo. Sedm vyhraných rychlostních zkoušek z osmi vyneslo druhý den Hänninena s Markkulou jasně do čela. Tänak v souboji o první pozici navíc vylétl mimo trať a než se mu podařilo vrátit se zpět, významně ztratil. Poslední den Juho s přehledem kontroloval pozici lídra, přesto však - i přes jasný náskok - dokázal zvítězit v dalších čtyřech rychlostních zkouškách a v cíli měl náskok 2:37 na druhého Martina Prokopa.

Hänninen byl v cíli nesmírně šťastný: „Strašně moc jsem toužil po tomto vítězství a dokázali jsme to! Cítím neskutečné vzrušení, když letím plnou rychlostí zdejšími lesními cestami. Toto je ryzí rally a jsem celému týmu vděčný za skvěle připravené auto. Jeli jsme pořád konstantně rychle a bez zbytečného rizika, dávali jsme pozor na kameny a drželi správnou stopu. Získané body jsou moc důležité do hodnocení šampionátu.“

Gassner s Wüstenhagenovou se po všechny tři dny vyvarovali chyb a navíc byli i dostatečně rychlí. Při svém prvním startu na rally v zemi tisíce jezer a skoků byli dva dny blízko pódiu, museli se však nakonec spokojit se čtvrtou pozicí.

Hermann byl také spokojený: „Jsem za čtvrté místo na rally, kde jsou rychlosti často až šílené, rád. Zvykali jsme si na místní podmínky erzetu od erzety a vytěžili z toho maximum. Brzy jsme také přivykli zdejší rychlosti. Chtěli jsme mixem rychlosti a rozumu posbírat co nejvíce zkušeností a bodů a to se nám podařilo.“

Oba jezdce doplnil též spokojený šéf týmu Raimund Baumschlager: „Velký kompliment pro celý tým. Když dojedeš do cíle s oběma vozy, k tomu bez problémů a ještě na prvním a čtvrtém místě, pak je ve světě rally pro nás vše v pořádku. Juho udělal další důležitý krok směrem k titulu mistra světa.“

Dalším podnikem v programu Red Bull ŠKODA týmu je německá ADAC Deutschland Rally (18.-21. srpna), která se jede v nejznámější vinařské oblasti Německa kolem města Trier. Tým se tam představí opět v plné síle s cílem získat další body na cestě k titulu mistra světa.

Stav SWRC po pěti závodech:

1. Hänninen (ŠKODA) 86 b.

2. Prokop (Ford) 68b.

3. Tänak (Ford) 55b.

4. Sousa (Ford) 51b.

5. Gassner (ŠKODA) 49b.

-ric- ; -pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >