aktuálně: 37 uzavírek, 9 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Barumka má po uzávěrce přihlášek

9. srpna 2011

V pátek 5. srpna v 18 hodin uplynula doba, dokdy se mohly posádky přihlásit na 41. ročník Barum Czech Rally Zlín. Přestože zveřejnění kompletního seznamu posádek proběhne až za více než týden, pořadatelé už nyní vědí, že se na barumku opět chystá skvělá konkurence.

Mezi více než stovkou soutěžních dvojic vyniká prakticky kompletní špička seriálu Intercontinental Rally Challenge v čele s továrním týmem Škoda Motosport a jeho triem Juho Hänninen, Jan Kopecký a Freddy Loix. Silnou sestavu ale nabídne i konkurenční Peugeot, s jehož továrním vozem pojede Francouz Bryan Bouffier, spřízněný tým Kronos pak nasadí vozy pro Guye Wilkse, dále pro vítěze letošní Korsické rally Thierryho Neuvilla a samozřejmě i pro domácího Pavla Valouška, který byl v cíli loňské barumky nejlépe umístěným českým jezdcem.

Seznam značek disponujících vozy Super 2000 se však neomezuje pouze na tyto dvě, ve Zlíně by se celkem mělo ukázat šest různých výrobců. Které to ale budou, to se veřejnost dozví až 15. srpna v 18 hodin, kdy dojde k oficiálnímu zveřejnění seznamu přihlášených.

Jakub Hofbauer

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >