aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Horácká rally se hlásí o slovo

6. srpna 2011

Rychlým tempem se přiblížila již 22. Horácká rally, která se pojede v letošním roce v termínu 9. - 10. září 2011 s tradičním centrem v Třebíči. Soutěž je součástí republikových seriálů ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally, K4 Pohár České republiky v rally a Mistrovství České republiky historických automobilů, dále se započítává do Mistrovství ČR juniorů a Dámského poháru. Pořadatelé z AK elektrárna Dukovany v AČR finišují v těchto dnech s přípravami na letošní již dvaadvacátý ročník soutěže.

V úvodní tiskové informaci přinášíme základní informace k třebíčské rally. Připravena je náročná trať soutěže v délce 216 km, která obsahuje 6 rychlostních zkoušek na třech úsecích v celkové délce 80 km. V itineráři soutěže najdeme rychlostní zkoušky Slavice - Výčapy (délka 12,60 km), Náměšť nad Oslavou - Březka (20,00 km) a Čikov - Náměšť nad Oslavou (7,70 km). Tři měsíce před soutěží proběhla kontrola připravené tratě Horácké rally Asociací jezdců rally, za kterou byli přítomni Petr Černohorský a Jiří Sutr.

„Konzultace tratě s asociací byla velmi přínostná. Na základě jejich doporučení jsme postavili na dvou rychlostních zkouškách vzhledem k bezpečnosti tratě i posádek zpomalovací retardéry. Tyto erzety jsou známé z předchozích ročníků soutěže a technické průjezdy obcemi střídají rychlé úseky. Téměř bez výhrad byla třetí rychlostní zkouška, která se dříve jezdila v protisměru. Jsou na ní nádherné pasáže, které potěší srdce rallyových příznivců. Byla přijata doporučení ze strany asociace co se týká servisní zóny a harmonogramu soutěže,“ uvedl Miloš Morávek, ředitel rally.

Podstatnou novinkou letošního ročníku je změna místa konání administrativní a technické přejímky. Ty se uskuteční v areálu Jaderné elektrárny Dukovany, kde je dostatek parkovacích ploch pro soutěžní týmy a jejich doprovody. „V předchozích letech jsme byli kritizováni za umístění technické přejímky do prostor místního autodružstva na Brněnské ulici, kde byl nedostatek parkovacích prostor pro jednotlivé servisy s přepravními vozíky. Z těchto důvodů jsme umístili přejímky do rozlehlého areálu elektrárny v Dukovanech,“ vysvětlil ředitel Morávek.

Podobně jako v minulém roce bude servisní parkoviště umístěno v prostorách kasárna Vícenice u Náměště nad Oslavou. Ředitelství soutěže najde prostor v osvědčených místnostech Městského úřadu na Karlově náměstí v Třebíči. Na zdejším náměstí bude umístěn rovněž start a cíl soutěže. Horácká rally startuje v sobotu 10. září v 9 hodin z třebíčského náměstí a první vůz se objeví v cíli na stejném místě v 17.06 hodin. Zajímavostí časového harmonogramu je, že úvodní servis se uskuteční hned po první rychlostní zkoušce na úseku Slavice - Výčapy.

Začátkem srpna byla schválena ze strany Federace automobilového sportu AČR zvláštní ustanovení, v těchto dnech bude zveřejněna na webových serverech přihláška pro soutěžící. První zářijový den proběhne v Brně rovněž tisková konference pro zástupce sdělovacích prostředků. Další informace naleznete na oficiální internetové adrese www.horacka.cz nebo v příštích tiskových informacích.

Roman Ordelt

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >