aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Barum Czech Rally Zlín

6. srpna 2011

V rámci mezinárodního mistrovství ČR v Rally startuje 26. - 28. srpna 2011 tradiční závod Barum Czech Rally Zlín. Mezi více než stovkou soutěžních dvojic vyniká prakticky kompletní špička seriálu Intercontinental Rally Challenge v čele s továrním týmem Škoda Motosport a jeho triem Hänninen, Kopecký, Loix.

Silnou sestavu ale nabídne i konkurenční Peugeot, s jehož továrním vozem pojede Francouz Bouffier, spřízněný tým Kronos pak nasadí vozy pro Guye Wilkse, dále pro vítěze letošní Korsické rally Thierryho Neuvilla a samozřejmě i pro domácího Pavla Valouška, který byl v cíli loňské barumky nejlépe umístěným českým jezdcem.

Barum Czech Rally Zlín má dlouholetou tradici, v letošním roce se bude konat již po jedenačtyřicáté. Rallysport je v České republice nesmírně populárním sportovním odvětvím, o čemž svědčí velké zástupy nadšených motoristických fandů podél rychlostních zkoušek, kterých se kolem trati jen schází několik desítek tisíc. Automobilová rally, která má centrum v moravském městě Zlíně, je od roku 1983 součástí mistrovství Evropy jezdců a od roku 2007 patří také do prestižního světového seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC) organizovaného s výraznou mediální podporou promotéra šampionátu, satelitní televizní stanice Eurosport.

S jejím příchodem soutěž prošla dalším velkým posunem, který je patrný zejména na kvalitě startovního pole. To v minulém roce bylo bez nadsázky nejlepší v celé své historii - ve Zlíně se objevilo celkem 27 vozů progresivně se rozvíjející kategorie Super 2000. Tento počet jinde ve světě doposud nebyl dosud překonán a Zlín se může pyšnit tímto neoficiálním světovým rekordem. Vítězem loňského ročníku se podruhé stal Belgičan Freddy Loix, který se Škodou Fabií S2000 reprezentoval barvy domácí tovární stáje Škoda Motorsport.

Barum Czech Rally Zlín

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >