aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pecha na "Bohemce" zastavila prasklá poloosa

5. července 2011

S velkým očekáváním, jak bude fungovat a hlavně jak bude rychlé nově přestavěné Mitsubishi, se postavila na start letošní Rallye Bohemia posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. a Petr Uhel.

„Jízdní vlastnosti se novým podvozkem zlepšily, auto je teď přesnější a v zatáčkách ovladatelnější,“ komentoval vůz V. Pech. Krátká divácká a jediná páteční rychlostní zkouška se tentokrát jela přímo v ulicích Mladé Boleslavi před zraků tisíců diváků, fanoušků a obyvatelstvem přeplněných domů. Pech s Uhlem zde zajeli čtvrtý nejlepší čas a pochvalovali si chování vozu. To ale nemohli tušit, že druhý den je hned po startu tato technika zradí.

„Těšil jsem se, že si s nově upraveným vozem hezky zazávodíme mezi speciály S2000 a získáme další body do našeho mistrovství. I když jsme mysleli, že při přípravě vozu jsme nemohli víc udělat praskla nám hned po startu druhé rychlostky přední poloosa. S takto poškozeným vozem bychom museli absolvovat celé tři rychlostní zkoušky, než bychom se dostali do našeho servisu. Časová ztráta by byla nedostižná a vůz bychom ještě víc poškodili,“ říká po odstoupení velice smutný Václav Pech.

Team nyní čeká nová příprava a náročné testování vozu, aby se vyloučila podobná závada na další velké soutěži, kterou bude Zlínská Barum Rallye.

Petr Eliáš

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >