aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

TNT: Škoda Fabia R2 opět v rukách Jaromíra Tarabuse

1. července 2011

Po úspěšném vystoupení při premiéře vozů Škoda Fabia R2 na Valašské rally odstartuje posádka Jaromír Tarabus - Igor Norek s tímto českým speciálem i na nastávající Rally Bohemia.

Na této slavné a uznávané soutěži startoval Jaromír Tarabus s vozem Škoda Fabia shodou okolností i loni, ovšem tehdy to bylo se specifikací S2000. Letos se pro změnu těší na zdejších obtížných a technických tratích na souboje s ostatními posádkami ve třídě 6 a především s druhou posádkou na voze Škoda Fabia R2.

„Spolujezdec na mateřské“ a manager týmu v činné službě Daniel Trunkát k realizaci startu s Fabií R2 na Rally Bohemia říká: „Jsme moc rádi, že se nám podařilo na Bohemku tuto spolupráci s panem Brůzlem opět domluvit. Stejně jako na Valašské rally, kde jsme vedli po celou dobu závodu až do smolného odstoupení na poslední RZ, pojedeme na rozdíl od našich soupeřů s ryze klientskou specifikací motoru. Takže porovnání s posádkou Jan Černý - Pavel Kohout, se kterou jsme se ve stejném voze ještě nesetkali, bude určitě zajímavé.“ Dále Dan odhaluje výhled posádky do dalších závodů „Mira s Igorem se tu budou moci po dost nepříjemné havárii v Krkonoších zase dostat do správného tempa. Ujeté kilometry se jim budou hodit i na Barum rally, kde bychom se letos také rádi zapojili do boje o čelní příčky ve vozech s jednou poháněnou nápravou.“

Samotnou posádku jsme zastihli přímo při večerních seznamovacích jízdách na trati páteční městské super RZ v Mladé Boleslavi, takže jejich vyjádření k závodu je stručnější. „Doufáme, že se nám podaří dobře se rozjet po ráně v Krkonoších. Tratě jsou tradičně velmi pěkné, pořadatelé příjemní a vstřícní včetně pana ředitele.“ „Osobně se těším zejména na porovnání s Honzou Černým,“ dodává Igor Norek.

Soutěž startuje v pátek v 17:00 super RZ v centru Mladé Boleslavi a následně se přesouvá na víkend do okolí Jablonce nad Nisou a Železného Brodu. Sobotní večer zpestří rychlostní zkouška Vinec u Mladé Boleslavi a super RZ v rallycrossové aréně Sosnová u České Lípy. Více informací o posádce můžete získat na www.tarabus.cz a na facebookovém profilu Tarabus & Trunkát rally team.

Aleš Holakovský

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >