aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Martin Semerád opět v ČR a na asfaltu

17. června 2011

Sezonu 2011 Semerád Rally team kompletně věnoval startům Martina Semeráda a Michala Ernsta v mistrovství světa produkčních vozů PWRC. Po třech odjetých soutěžích je česká posádka na průběžné vedoucí pozici, o kterou se dělí s jezdcem pátého kontinentu Paddonem.

Všechny dosavadní starty MS ale Semerád Rally team absolvoval na sněhu, či šotolině, a z toho důvodu Martinu Semerádovi momentálně chybí návyky ze závodění na asfaltu. I proto se Semerád s Ernstem objeví o nadcházejícím víkendu v Krkonoších, kde chtějí hlavně testovat jejich Mitsubishi Lancer EVO IX.

„Krkonoše mám moc rád, a proto když jsme se rozhodovali, kterou domácí soutěž na asfaltu absolvujeme, rozhodl jsem se pro trutnovskou soutěž. V minulosti se nám tady vcelku dařilo a pořadatelé jsou zde velmi přátelští. V Krkonoších chceme hlavně testovat na asfaltové soutěže v MS, a z toho důvodu pojedeme i na benzín, který se ve světě používá. Na něj má auto ale o něco nižší výkon, než na závodní benzíny známé z ČR. Potřebuji si ale zvyknout na chování auta na asfaltu tak, jak pojedu v MS.“

„Ze stejného důvodu pojedeme i víceméně sjeté pneumatiky, abychom se přiblížili podmínkám, které jsou v MS. Světové pneumatiky také nemají takový grip jako ty, které jedeme v ČR. Krkonoše tedy nejedeme vyhrát, ale rozhodně nechci jet pomalu. Bude to pro nás i takový malý test před Bohemia Rally, kde bychom také měli odstartovat v rámci testování na MS. Na Rally Bohemia už bychom měli mít k dispozici aktuální směs pneumatik Dmack, s níž pojedeme ve Španělsku,“ vysvětluje okolnosti startu na Rally Krkonoše Martin Semerád.

Do Krkonoš jede Semerád Rally team s opravdu velkou chutí. Jak by také ne, když před českými fanoušky se Martin Semerád s Michalem Ernstem ukázali naposledy na Pražském rallysprintu. S cílem utužit vztahy i mezi soutěžními jezdci Martin Semerád s Michalem Ernstem zorganizovali fotbalové utkání soutěžních jezdců před startem rally.

„Z vyprávění vím, že atmosféra mezi soutěžáky bývala dříve trochu pohodovější, a že se třeba před závody sešli na pokec, nebo si jen tak zakopat fotbálek. Chtěli jsme to také zkusit, a proto jsme po dohodě s pořadateli malý zápas uspořádali. Potěšil mě velký zájem mezi jezdci a máme nyní přihlášeno už přes dvacet soutěžáků. Těším se, že si pěkně zahrajeme a bude dobrá zábava a odreagování před startem Rally Krkonoše,“ říká před startem Rally Krkonoše Martin Semerád, který v uplynulých dnech absolvoval i besedu s dětmi ze základní školy v Příbrami, kde jim se svým spolujezdcem vštěpoval základy bezpečného chování v dopravě.

Rally Krkonoše odstartuje v páteční podvečer z náměstí v Trutnově. Zveme všechny fanoušky motoristického sportu a hlavně rally k návštěvě této pěkné soutěže.

Petr Eliáš

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >