aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

První přihlášky jsou tu

1. června 2011

V seznamu přihlášených na pátý ročník Rally Krkonoše je zatím 35 posádek. Největší příval očekávají pořadatelé až v tomto týdnu, kdy jsou odjety podniky mistrovství republiky ve sprintrally i mezinárodního dvoudenního mistrovství, které předcházejí uzávěrce přihlášek. Ta proběhne již příští neděli 5. června 2011 ve 20:00.

První přihlášený byl tradičně v České Trophy - rally pravidelnosti. Tentokrát to byli František Chmelík a Pavla Hubičková s VW Golf. Mezi prvními se přihlásil Jaromír Tarabus, který bude v Krkonoších startovat poprvé. Nechybí ani další známá jména - Trněný, Sýkora, Trnovec, Jiří Vlček, dvojice Tenkl a Tichý a v historicích Strnad s Lancií Fulvia a oblíbený Milan Blahout.

Mistrovství republiky ve sprintrally bude při Rally Krkonoše hostit dvě zajímavá jména. Prvním z nich je mnohonásobný mistr Německa závodící tradičně s vozy Škoda Mattias Kahle. Do Trutnova přijede se spolujezdcem Christianem Doerrem a Octavií WRC. Jedna z prvních přihlášek dorazila až z Argentiny, a to od Martina Semeráda s Michalem Ernstem. Podkrkonošská soutěž může být stejně jako loni jejich ojedinělým startem v České republice. Pod jejich vedením proběhne v pátek 17. 6. od 16:00 do 18:00 přátelské fotbalové utkání účastníků Rally Krkonoše.

Nejvíce obsazena je prozatím kategorie Poháru ČR v rally, kde převažují rozmanité modely domácí automobilky Škoda. Nechybí loňský vítěz Petr Šimurda s Milanem Dlouhým - tentokrát se Škodou 130 LR. Hezké Škodovky 130 RS přivezou Hrachovec a Hockové. Po kratší pauze se do Poháru vrací bratři Hovorkové a místní jezdec Martin Mičánek. Premiérově v této kategorii uvidíme hradeckou dvojici Hanka - Vrba s další Škodou 130 LR. Stejný vůz pilotuje rovněž nováček Aleš Padrián, který je velmi rychlý a svádí těsné souboje se Šimurdou. Znovu se můžeme těšit na Jiřího Daňka, jehož značně poškozený vůz si jistě mnoho z Vás pamatuje z loňské cílové rampy.

Nyní nezbývá než čekat, kdo další se do letošní Rally Krkonoše přihlásí. Jisté je to, že jak při přejímkách v trutnovském Autostylu v pátek od 12:00, tak na Krakonošově náměstí při představení posádek v 19:00 večer a v sobotu na tratích rychlostních zkoušek, se bude určitě na co dívat.

Pavla Hlavatá

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >