aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Česká špička se chystá do Krumlova

20. května 2011

Prakticky celá domácí špička se přihlásila k třetímu dějství Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, které se uskuteční příští víkend na tratích 39. Rallye Český Krumlov 2011.

Soutěž vynechává jen dosavadní lídr šampionátu Jan Kopecký z továrního týmu Škoda motosport, který nemá kompletní šampionát v plánu a českokrumlovská soutěž koliduje s přípravou na ukrajinský díl IRC. Neúčast papírového favorita domácích podniků naopak dává šanci rozdat si to o vítězství žhavé a ostřílené trojici v podobě Romana Kresty, Pavla Valouška a Václava Pecha.

Všichni piloti z této trojice již měli příležitost sžít se s novými vozy, bohužel kit R4 pro Pechovo Mitsubishi ještě není kompletní a tak se nedá říci, zda částečně upravený vůz bude vozům specifikace S2000 plně stačit. Přesto je Václav Pech dokonale rozjetý po vítězství ve Slovinsku, kde porazil i vozy S2000. O kvalitách Romana Kresty není pochyb, o čemž svědčí jeho dosavadní dominance v Krumlově a letošní výsledky soutěží IRC ukazují, že i Pavel Valoušek má opravdu konkurenceschopnou techniku.

V roli sekundantů zřejmě tak zůstanou Roman Odložilík, Antonín Tlusťák či Josef Peták s dalšími vozy S2000, kterým budou znepříjemňovat pobyt na Českokrumlovsku soutěžící s vozy skupiny N dnešní třídy 3 a značek Mitsubishi a Subaru. Jde zejména o velezkušeného Václava Arazima, nadějného Martina Bujáčka, se subaru soutěžícími Vojtěcha Štajfa a Dana Běhálka, ke kterým premiérově v České republice přibude Jan Šlehofer. Nesmíme zapomenout ani na Jaroslava Orsáka s Mitsubishi Lancer, který by však měl přijet již také s kitem R4 pro třídu 2.

Rallye Český Krumlov však není jen o absolutním pořadí, zajímavé souboje lze očekávat i mezi dvoukolkami nově vypsaných tříd 5 - 9, které tvoří většinu startovního pole ze 74 přihlášených. Pohár Citroënu již pokračuje druhým rokem a v tom letošním k C2 Max přibyl i silnější DS3 R3T, novinkou je značkový pohár Renaultu Clio R3. Pro oba poháry jde o druhé letošní dějství. Velký potencionál předvádí také nová Škoda Fabia R2, se kterou mj. odstartuje i talentovaný Jan Černý. Po letech s vozy WRC a N4 do dvoukolky opět usedne populární Emil Triner, který odstartuje se čtrnáctistovkou Škoda Fabia. Slušně obsazené je i pole ve třídách 8 a 9, reprezentující zejména vozy dřívějších tříd N3 do 2000 ccm a N2 do 1600 ccm, ve kterém odstartuje také jedině ryze dámská posádka Martina Daňhelová - Martina Zikmundová.

I 'domácí' reprezentanti místem či týmem budou mít na startu silné zastoupení, mezi které patří zejména Eva a Jiří Trojanovi, Pavel Kundrát se Zbyňkem Pilsem, Jiří Šmíd s Jiřím Marešem, Jiří Sojka s Jaroslavou Roučkovou, Vlastimil Hodaň s Františkem Poláčkem, Josef Koupal s Pavlem Kacerovským, Michal Kraml s Petrem Motzem či již zmiňované Martiny Daňhelová a Zikmundová, chybět nebude ani optimismem nabitý Francouz Dominique Laurent či nestor českokrumlovské soutěže František Markvart a startovní pole obohatí i několik cizinců.

Startovní číslo 22 zůstane na památku Jiřího Skoupila tentokrát neobsazené.

Sledujte oficiální stránky 39. Rallye Český Krumlov na www.rallyekrumlov.cz, s dalšími informacemi k průběhu i bezpečnému chování při rallye

Luboš Šalát

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >