aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Orsákova premiéra s Lancerem R4 se odkládá

20. května 2011

Na třetí soutěži slovenského mistrovství Rally Tríbeč se měla tuto sobotu odehrát premiéra posádky A-Teamu Jaroslav Orsák - Karel Vajík s novým Mitsubishi Lancer Evo 9 specifikace R4.

I když Orsák Rallysport věnoval přestavbě vozu maximální úsilí a dokonce obětoval start na populárním Rallysprintu Kopná, nová soutěžní zbraň zůstane stát v dílně. Důvod je banální. Dodavatel Kitu R4 nedodal objednaná lehká polykarbonátová okna. Odložená premiéra se uskuteční o týden později v Českém Krumlově.

Jaroslav Orsák nastoupí na start v Topolčanech s osvědčeným Lancerem Evo 9 skupiny N. Posádka poveze v přesile silnějších speciálů kategorie WRC a Super 2000 na dveřích prestižní startovní číslo 4. Třetí soutěž letošního DMACK Tyres RALLY - Mistrovství Slovenska, Rally Tríbeč, se vrací do kalendáře po dlouhých 24 letech. To znamená, že s výjimkou veterána Igora Drotára tratě nikdo nezná.

„Při neúčasti v Maďarsku a odstoupení v Prešově chceme získat co největší počet mistrovských bodů. Našim cílem je samozřejmě vítězství ve skupině N. Rychlostní zkoušky jsou pro všechny nové a to by mohla být naše výhoda,“ říká šestadvacetiletý jezdec.

Rally Tríbeč je jednodenní soutěž podobného formátu jako rallysprint. Tři měřené úseky se jedou třikrát a jejich celková délka činí zhruba 100 km. Největší diváckou atrakcí je městský okruh v Topolčanech.

Závěrem děkuje Orsák Rallysport team všem partnerům za skvělou spolupráci a podporu.

Zdeněk Weiser

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >