aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Korsická Rally - Kopecký druhý, Loix třetí

16. května 2011

Třetí podnik šampionátu IRC přinesl napínavou podívanou od prvního do posledního kilometru. Poprvé v historii zavítal seriál IRC na středomořský ostrov Korsika, která připravila pro celé soutěžní pole 321 kilometrů charakteristických spletí zatáček a úzké tratě s mixem náročných stoupání a klesání.

Tovární posádka Škody Motorsport Jan Kopecký – Petr Starý mocně v závěru finišovala, i přes dva nejrychlejší časy v závěrečném dni však skončila druhá o 16 sekund za vedoucím Thierry Neuvillem na Peugeotu. Třetí skončil další jezdec na voze Fabia Super 2000 Freddy Loix, jenž se dostal do vedení celého šampionátu IRC, Kopecký se dělí o druhé místo.

Korsická rally se v kalendáři šampionátu IRC objevila poprvé v historii a vrátila se svou skladbou ke svým kořenům. Tři soutěžní dny, tři servisní zóny, náročné přejezdy pro posádky i celé týmy, soutěž rozesetá po celém ostrově. To vše v kombinaci nového asfaltu a rozbitých silnic, kamení popadaného ze skal typických pro korsickou krajinu vyžadovalo maximální nasazení od všech členů týmu.

Soutěž začala ve čtvrtek prvními 55 kilometry v okolí města Calvi, které v součtu zajel nejlépe Neuville o devět sekund před Kopeckým. Andreas Mikkelsen ze Škoda UK Motorsport byl čtvrtý, Freddy Loix z BFO Škoda Belgie pátý. Druhý den se soutěž přesunula do vnitrozemí k městečku Corte a na jezdce čekalo šest erzet, z nichž jedna byla pro nehodu předjezdce zrušena. To celkově narušilo rytmus soutěže a tempa jezdců. Ve vedení byl i po druhé etapě Neuville o 23 vteřin před Kopeckým, na třetí místo se posunul Loix, jenž zaostával o další čtyři sekundy. Čtvrtý zůstával Mikkelsen.

Sobotní závěrečná etapa zavedla soutěžní pole k okolí hlavního města Korsiky, přístavu Ajaccia. Kopecký zavelel od začátku k mohutnému nástupu, na první erzetě najel na Neuvilla devět vteřin a i v dalších jej stahoval. Perfektní nastavení vozu v závěrečném dni a skvělý jezdecký výkon přinesl Kopeckému konečné druhé místo, třetí dojel Loix jedoucí s podporou továrního týmu. Konečné šesté místo Mikkelsena z týmu Škoda UK Motorsport ovlivnila proražená pneumatika ve dvanácté erzetě.

Michal Hrabánek, šéf továrního týmu Škoda Motorsport, náročnou rally komentuje slovy: „Krásná, ale ohromně logisticky namáhavá rally byla zároveň napínavá do posledního kilometru. Naše druhé a třetí místo se pro vývoj šampionátu počítá. Freddy Loix se dostal do vedení IRC, což nás těší a motivuje do další práce. Ukazuje se, že IRC je stále dramatickou podívanou, kde se soupeří o každou vteřinu. Nyní se budeme připravovat na Rally na Ukrajině, kde se pojede opět poprvé v historii, o to větší bude pro všechny motivace uspět.“

Jan Kopecký: „Určitě jsme chtěli zvítězit, soutěž však byla dlouhá a náročná, navíc jsme místní tratě moc neznali. První dva dny nebyly z naší strany zcela optimální, ale poslední den jsme našli správný rytmus. Dvě druhá místa za sebou nejsou špatná, šampionát bude ještě hodně dlouhý.“

Freddy Loix: „Hledali jsme ten správný rytmus po celou dobu soutěže, soupeři před námi byli ale prostě lepší. Být v čele šampionátu je určitě pěkný pocit, ale také závazek do dalších soutěží.“

Seriál IRC pokračuje Rally v okolí ukrajinského města Jalta první červnový víkend. Složení týmu Škoda Motorsport bude upřesněno v následujících dnech.

Škoda Motorsport

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >