aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rallye Český Krumlov: trasa plná novinek

4. května 2011

Letošní 39. ročník Rallye Český Krumlov sice na první pohled kopíruje formát let minulých, ale pořadatelé z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsport připravili na trase několik zásadních novinek.

Většina českých soutěží se spoléhá především na osvědčené tratě rychlostních zkoušek, mimo jiné proto, že nové trasy se jen velmi těžko hledají. Českokrumlovští letos zavedený systém opustili a připravili úplně novou rychlostní zkoušku, která dosud v téměř čtyřicetileté historii soutěže, v itineráři nebyla. Už tak tradičně těžká soutěž se stává ještě obtížnější.

Nová rychlostní zkouška Lipno, měří téměř 17 km a charakterem zcela zapadá do

celé koncepce českokrumlovské rallye. Převažuje svižnější charakter, ale celkem třikrát mění jezdecký rytmus, což je pro posádky vždycky nejzajímavější. Poprvé se tak soutěžní peloton i diváci dostanou také na Lipensko.

Sedmý a jedenáctý test odstartuje v části Slupečná na okraji Lipna nad Vltavou a pak se vyšplhá až na nejvýše položený bod celé soutěže u Malšína. Další část RZ už dřívější účastníci krumlovské soutěže znají, klesá zpátky až na úroveň Vltavy u Branné. Tento úsek býval kdysi částí dřívější erzety Nahořany - Kyselov.

Novinka přinese několik zajímavých diváckých míst i různá další překvapení a zpříjemnění pro všechny návštěvníky, podrobněji o nich budeme informovat později.

Celkem na účastníky krumlovského podílu na Mediasport Mezinárodním mistrovství ČR čeká 12 rychlostních zkoušek o délce 188,5 km a na historická auta 10 zkoušek o délce 145,15 km.

Sledujte oficiální stránky 39. Rallye Český Krumlov www.rallyekrumlov.cz, dozvíte se více.

Luboš Šalát

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >