aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rallye Český Krumlov: na startu také poháry Citroën a Renault

29. dubna 2011

Letošní 39. ročník Rallye Český Krumlov, který odstartuje v pátek 27.května, je kromě velkých šampionátů, také součástí dvou značkových pohárů: 2011 Citroën Racing Trophy CZ a Renault R3 Clio Cup 2011.

Obě cupové soutěže odstartovaly svůj kalendář při Valašské rallye a českokrumlovská je jejich druhým zastavením. Zatímco Citroën Racing Trophy CZ si odbyl svou premiéru již v loňském roce, Renault R3 Clio Cup 2011 je letošní novinkou.

Změnou prošel v letošním roce také vozový park, když k Citroenům C2 R2 MAX přibyla nová zbraň v podobě typu DS3 R3T. Soutěžící Citroën Racing Trophy CZ tak již bojují ve třídách 5 od 1600 ccm do 2000 cm3 a jejich boje neovlivňují zařazené speciály S1600 a ve třídě 6 do 1600 cm3. V šestnáctistovkách C2 již také budou soutěžit s čerstvými vozy Škody Fabie R2. Významně se také rozšiřuje a posiluje startovní pole. Zatímco při Valašské rallye se představila celkem šestice soutěžících, při českokrumlovské to může být již dvojnásobný počet. K dosavadním účastníkům z České republiky a Polska se v Krumlově připojí také mladý slovenský jezdec Martin Kočí z týmu Styllex motorsport. Ve třídě 5 dosáhl na vítězství v Citroën RT CZ polský jezdec Jan Chmielewski a ve třídě 6 byl nejlépe hodnoceným Marcel Svačina, který při své premiéře s vozem C2 MAX odjel poražen jen Dušanem Kouřilem s novou Fábií R2.

Renault R3 Clio Cup 2011 je určen soutěžícím s vozy Clio R3 Maxi a Clio R3 Access startujícím ve třídě 5. Doposud se přihlásila pětice domácích soutěžících s tím, že pohár je otevřen i zahraničním účastníkům. Na Valašské rallye se představila celá pětice a cíl viděla trojice jezdců, kterým dominoval Milan Kneifel. Pravidelným účastníkem bude také posádka manželů Trojanových reprezentující tým ČK motorsport, která na Valašce brala body a finanční prémie za druhé místo. Pokud jde o účastníky, vypadá to tak, že alespoň pro českokrumlovskou soutěž se jejich počet nezvýší.

Oba značkové poháry tak přinášejí jezdcům i fanouškům další kvalitu v podobě vyrovnaných soubojů a zajímavých výkonů a i v Českém Krumlově tomu jistě nebude jinak. Další informace k 39. Rallye Český Krumlov 2011 sledujte na webových stránkách soutěže www.rallyekrumlov.cz.

Vladimír Dolejš

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >