aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rallye Český Krumlov: kdo dřív zaplatí, i letos ušetří

5. dubna 2011

Pořadatelé Rallye Český Krumlov již netrpělivě čekají na schválení vydaných zvláštních ustanovení podniku. Uzávěrka přihlášek je naplánovaná až na pátek 13. května a mezitím se uskuteční druhý podnik Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, ale pořadatelé připravili pro soutěžící také letos dřívější termín uzávěrky se slevou.

„Stejně jako v loňském roce jsme přistoupili ke slevě na startovném při dřívější uzávěrce se sníženým vkladem při přihlášce a platbě do 13. dubna. Pro současná auta účastníků FIA Evropského poháru a Mediasport MMČR bude startovné o 2000,- Kč nižší a pro soutěžící v MČR a volném podniku historiků o 1500,- Kč.“

„Pro startující, kteří se přihlásí a zaplatí později - až do konečné uzávěrky - platí plný vklad. Po dobré dvouleté zkušenosti jsme zvolili opět tuto variantu, kterou v případě dodržení prvního termínu zlevňujeme vklad bez rozdílu skupin a tříd. Máme zájem chovat se stejně ke všem soutěžícím, kteří chtějí u nás startovat,“ vysvětlil tajemník českokrumlovské rallye Jiří Venuš.

39. ročník Rallye Český Krumlov bude kromě domácího šampionátu také čtvrtým podnikem osmidílného seriálu FIA EP - Central s koeficientem 5. Proto pořadatelé z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsport přivítají zahraniční delegované činovníky.

Pozorovatelem FIA bude pan Metod Kurent ze Slovinska, hlavním sportovním komisařem pan Wilhelm Singer z Rakouska, který již českokrumlovskou soutěž zná. Ve sboru sportovních komisařů jej doplní pan Peter Faluvegi z Maďarska a Ing. Jan Regner ze Zlína.

„Samozřejmě, že při účasti zahraničního pozorovatele a sporťáků je vše trochu složitější. Třeba i díky angličtině jako oficiálního jazyka při řízení soutěže. Doufáme však, že se u nás budou cítit dobře a budou nápomocni, společně se zbylými činovníky z České republiky včetně bezpečnostního delegáta ASN Ing. Vladimíra Ondrouška, hladkému průběhu rally,“ doplnil Jiří Venuš.

Další informace k 39. Rallye Český Krumlov 2011 budou postupně zveřejňovány na webových stránkách soutěže www.rallyekrumlov.cz

Luboš Šalát

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >