aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Projekt Junior Sport Talent se představuje

21. března 2011

Talentovaný valašský pilot Miroslav Jakeš je hlavní postavou nově vzniklého sdružení Junior Sport Talent. Pod jeho hlavičkou absolvuje v letošní sezoně kompletní seriál sprintrally.

Hlavním posláním sdružení Junior Sport Talent (JST) je soustavné vyhledávání a podpora talentovaných sportovců, zejména ve finančně náročných sportovních odvětvích za účelem jejich dalšího růstu v daných disciplínách, podpora sportovních akcí a sportu obecně.

„Současně probíhající projekt je zaměřen na podporu talentů v motoristickém sportu. A to nejen finančně, ale zejména v oblasti vzdělávání, v technické a organizační pomoci, kterou se těmto mladým závodníkům snažíme zajistit ve spolupráci s těmi nejlepšími v dané disciplíně,“ objasňuje zakladatel JST Ing. Bohdan Havlík

Kromě Miroslava Jakeše, jehož vůz Mitsubishi Lancer Evo IX bude připravovat Kresta Racing, vyrazí do sezony s podporou JST Vladimír Mandík. V jeho případě zůstává soutěžáckým nářadím Škoda Fabia TDI. Další aktivity JST budou v letošní sezoně mířit do autokrosu a do závodů silničních motocyklů.

„Miroslav Jakeš zůstal po loňské sezoně bez hlavního sponzora. Jsme si ale vědomi jeho talentu, takže jsme se rozhodli podpořit ho ve sprintovém šampionátu. Navíc bude při dvoudenních závodech působit v roli špiona. V týmu bude mít na starosti předpověď počasí nebo volbu pneumatik. Chci ho zasvětit do věcí, díky nímž může být konkurenceschopnější,“ říká Roman Kresta, jenž se v tomto projektu objeví zároveň v roli učitele. „Mirek se u nás bude zdokonalovat technicky i fyzicky. Je to kluk, ve kterém vidím budoucnost, proto se mu v rámci svých možností snažím pomoci,“ dodal.

Miroslav Jakeš se objeví ve sprintrally společně s navigátorem Petrem Grossem.

Junior Sport Talent

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >