aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda Motorsport tým se představí v letošním MMČR

11. března 2011

Tovární tým Škoda Motorsport se v letošním roce představí ve vybraných závodech Mezinárodního Mistrovství České Republiky (MMČR) v rally. Tým bude reprezentovat tovární posádka Jan Kopecký - Petr Starý.

První soutěží, kterou tým absolvuje, bude úvodní podnik MMČR Valašská rally poslední březnový víkend. Speciálním retro-designem tovární Fabie Super 2000 Škoda připomíná historické úspěchy na Rally Monte Carlo a zároveň výročí 110 let motorsportové existence.

Michal Hrabánek, šéf továrního týmu Škoda Motorsport, podtrhuje význam angažmá na domácím trhu: „Těší nás, že se můžeme českým fanouškům představit na domácí půdě v domácím šampionátu s tím nejlepším, co můžeme nabídnout - startem tovární posádky s továrním vozem Fabia Super 2000.“

Design vozu odkazuje na podobu legendárního modelu Škoda 130 RS, který patří mezi nejúspěšnější modely kategori do 1300 cm3 a díky kterému získala Škoda spoustu cenných umístění. Na Rally Monte Carlo 1977 obsadil vůz první a druhé místo ve své kategorii. „S retro-designem bude naše účast v českém mistrovství ještě atraktivnější a rovněž si připomeneme jubileum motoristických aktivit značky Škoda,“ doplňuje Hrabánek.

Jan Kopecký má s účastí v MMČR bohaté zkušenosti, již v roce 2004 se stal s Fabií WRC mistrem ČR v rally. Na domácí půdě startoval i v minulých letech, ale jeho účast byla z důvodu zaměření v jiných seriálech (IRC, či C.I.R. - šampionát Itálie v rally) značně omezená. V posledních dvou letech obsadil shodně druhé místo v seriálu IRC, což je hlavní náplň programu Jana Kopeckého s továrním týmem Škoda Motorsport i v roce 2011.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >