aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Clio R3 Czech Trophy 2011 i v ČR

25. února 2011

V loňském roce patřily posádky s vozy Renault Clio R3 Maxi k hvězdám českého rallysportu. Příbramský Petr Brynda dokázal získat v rámci rallysprintového šampionátu mistrovské tituly mezi áčkovými dvoukolkami a ve třídě A7. Další příbramský jezdec Jan Černý dokázal prohnat nejednoho soupeře nejen u nás, ale i v zahraničí.

I z tohoto důvodu spojily síly společnost XTG motorsport a Renault Sport, aby zahájili přípravy na premiérový ročník. Cílem projektu je dát příležitost posádkám a to nejen domácím, ale i zahraničním startujícími s vozy Renault Clio R3 Maxi nebo Clio R3 Access, odvézt si ze závodů nejen mistrovské poháry, ale i zajímavé finanční odměny pro nejúspěšnější dvojice Clio R3 CT. Clio R3 Czech Trophy 2011 bude obsahovat šestici závodů v rámci MMČR. Zároveň probíhá příprava standardních propozic Clio R3 Czech Trophy, které budou vycházet z francouzského originálu.

Každá posádka, po zaplacení jednorázového startovného ve výši cca 1. 500 Euro, obdrží 2 kombinézy, SoftShel bundu, trička a čepici Clio R3 CT. Kromě toho však bude mít možnost bojovat o finanční prémie a šeky směnitelné za náhradní díly. V každém závodě bude vyplacená celková částka 87 500 Kč + šeky v ceně 62 500 Kč pro tři nejlepší dvojice. Pokud navíc dvojice přihlášená do poháru odstartuje alespoň v pěti závodech započítávaných do Clio R3 CT, bude mít možnost získat i finanční prémie v celkovém hodnocení Clio R3 CT, kde za první místo obdrží celkem 75 000 Kč, za druhé 50 000 Kč a za třetí místo v konečném pořadí poháru 25 000 Kč.

„V českém šampionátu se již druhým rokem jezdí hned několik pohárů, kde mají posádky možnost vyhrát finanční prémie. Závody nejsou levnou záležitostí, a tak každá koruna, v tomto případě Euro, se hodí dvojnásob. Proto jsem rád, že se v příštím roce v rámci MMČR v rally uskuteční premiérový ročník Clio R3 Czech Trophy. Věřím, že na startu nebude chybět ani naše posádka,“ řekl k projektu Petr Brynda, loňský nejúspěšnější jezdec s vozem Renault Clio R3 Maxi.

Finanční prémie v jednotlivých závodech

* 1. místo - 50 000,- Kč + šek 25 000,- na náhradní díly

* 2. místo - 25 000,- Kč + šek 25 000,- na náhradní díly

* 3. místo - 12 500,- Kč + šek 12 500,- na náhradní díly

Finanční prémie v rámci celkového hodnocení Clio R3 CT

* 1. místo - 50 000,- Kč + šek 25 000,- na náhradní díly

* 2. místo - 25 000,- Kč + šek 25 000,- na náhradní díly

* 3. místo - 12 500,- Kč + šek 12 500,- na náhradní díly

Oficiální stránky Clio R3 Czech Trophy 2011

Clio R3 Czech Trophy

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >