aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Jozef Béreš ml. se stal športovou osobnosťou Košíc

1. února 2011

V sobotu 29. januára 2011 sa v Košiciach uskutočnilo slávnostné odovzdávanie ocenení Športová osobnosť Košíc 2010. Športovcov nominovala Košická športová akadémia v rámci troch kategórií - Legenda, TOP 10 a Nádej. Jazdec tímu Styllex motorsport Jozef Béreš ml. získal ocenenie Športová osobnosť Košíc 2010 v rámci kategórie TOP 10.

Jozef Béreš ml. mal k motoristickému športu blízko už od malička, keďže rally jazdí aj jeho otec Jozef Béreš st. Práve on svojmu synovi daroval jeho prvé auto (Opel Kadett), čím symbolicky vo veku 6 rokov vstúpil do „školy motorizmu“. Ako 9-ročný začal jazdiť motocross a patril k najmladším jazdcom.

Do tímu Styllex motorsport prišiel v roku 2000, kedy zároveň štartoval na svojich prvých pretekoch v podujatiach PAV (preteky automobilov do vrchu). Prvý štart na Majstrovstvách sveta absolvoval v roku 2003 (Swedish Rally 2003). V rámci Majstrovstiev Slovenska svoje prvé víťazstvo dosiahol na Rally Hurbanovo 2003.

Od začiatku bol jeho navigátorom Petr Starý, ktorého v roku 2008 vystriedal Róbert Müller, jeho terajší navigátor.

Jozef Béreš ml. absolvoval prípravu v škole Tommiho Makinena (2004). Za svoj najväčší doterajší úspech považuje 4-násobné získanie titulu absolútny majster SR (2005, 2008, 2009, 2010).

Profil tímu Styllex motorsport:

Tím Styllex motorsport vznikol v roku 1983. Počas svojej existencie dosiahol viaceré významné prvenstvá:

-­ prvý slovenský tím, ktorý štartoval s fabrickými autami aj teamami (ako prípravcami áut) ihneď po ich ukončení účinkovania v seriáli MS v rokoch 1993 a 2003;

­- prvý a jediný slovenský team, ktorý štartoval 5 rokov na MS v rally (v rokoch 2003 – 2007);

­- prvý a jediný slovenský team, ktorý mal šancu byt Majstrom sveta v JWRC pred posledným podujatím šampionátu (Wales rally GB 2006);

­- jediný slovenský team, ktorý 2-krát absolútne vyhral Barum rally Zlín a raz bol absolútne 3.

Absolútni majstri SR v rokoch:

1994 - vozidlo Nissan Sunny GTiR, posádka Jozef Béreš st. / Michal Koči

1995 - vozidlo Ford Escort Cosworth, posádka Jozef Béreš st./ Michal Koči

1998 - vozidlo Toyota Celica GT – 4, posádka Enrico Bertone / Michal Koči

2005 - vozidlo Subaru Impreza, posádka Jozef Béreš ml. / Petr Starý

2008 - vozidlo Fiat Grande Punto S2000, posádka Jozef Béreš ml. / Róbert Müller

2009 - vozidlo Peugeot 207 S2000, posádka Jozef Béreš ml. / Róbert Müller

2010 - vozidlo Škoda Fabia S2000, posádka Jozef Béreš ml. / Róbert Müller

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >