aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Agrotec Rally se hlásí o slovo

31. ledna 2011

Přestože do zahájení mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích zbývá ještě hodně času, organizátoři Agrotec Rally Hustopeče se rozhodli již v této době prozradit první základní informace o svém podniku.

Soutěž bude v letošním roce koncipována pouze do tří dnů. Během čtvrtka 9.6. proběhnou seznamovací jízdy a setkání s jezdci, v pátek 10.6. budou na programu přejímky, shakedown a první etapa, v sobotu 11.6. pak etapa druhá, cíl a vyhlášení. Předpokládaná délka soutěže je 474 km, z toho 12 RZ o celkové délce 170 km.

„V pátek bude program hodně nabitý. Závěr seznamovacích jízd, přejímky a shakedown. Ale rozhodli jsme se soutěž maximálně zkrátit, proto nemáme jiné varianty. Závod odjedeme na šesti úsecích, takže by se seznamovacími jízdami neměly mít posádky žádné problémy. Na druhou stranu si posádky trochu odpočinou při tradičním setkání jezdců a pořadatelského týmu ve čtvrtek večer,“ říká ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Pro posádky malých tříd připravil pořadatel jedno překvapení. Zástupci tříd 10, 9 a 7 (postaru N1, N2 a A5) budou mít snížený vklad do soutěže. Momentálně se předpokládá výše cca 1 700 Kč včetně pojištění a DPH.

„Loni se naše iniciativa moc neosvědčila, takže jdeme dál. Věříme, že tento minimální vklad bude mít větší ohlas. Domnívám se, že absolvování jakékoli velké soutěže je pro posádky větším zážitkem a přínosem než start na sprintu,“ říká ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Bližší informace nejenom o výši vkladu, ale i o přípravě rally najdete od začátku února na www.agrotecautoklub.cz a na facebookové stránce AGROTEC RALLY.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >