aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Česká cross country rally v roce 2011

29. listopadu 2010

Devátou sezónou pokračuje cross country rally v České republice. V současné době se sestavuje kalendář na příští rok. Ten by se měl sestávat ze šesti podniků, z nichž jen jeden se odehraje na území republiky. Neustále se totiž nedaří uspořádat u nás kvalitní soutěž, odpovídající současné úrovni závodění v této disciplíně.

„Kalendář je sestaven z osvědčených soutěží v zemích střední Evropy tak, že jsou současně zařazeny v seriálu Středoevropské zóny FIA. Naše mistrovství je společné s mistrovstvím Polska a Slovenska. Už tři roky se úspěšně rozvíjí česko - polská spolupráce při účasti na soutěžích a při jejich organizaci,“ říká šéf komise FAS Jiří Přibyl.

Mistrovství cross country rally je organizováno pro automobily ve skupinách T1,T2,a nově pohárový seriál v rámci mistrovství pro T3. „Jednáme s FASem a organizátory soutěží o zařazení některých podniků do českého poháru pro trucky ve skupině T4 podle FIA,“ doplňuje Přibyl.

Již třetím rokem je v mistrovství zařazena taky kategorie Q . Skupina qvadů se dělí na třídu s jednou, či dvěmi poháněnými nápravami. Licence na tuto skupinu je buď automobilová, či motocyklová.

Seriál soutěží cross country rally je rozdělen na soutěže podle délky selektivních sektorů na ty s koeficientem 1 (do 200 km) a 2 (nad 200km ostrých kilometrů). První den soutěže jsou vždy na programu přejímky soutěžících a prolog, který určuje pořadí do vlastní soutěže, která probíhá následující dny.

Na víkendové schůzce v polském Krakově o tomto víkendu byl připraven kalendář závodů na nadcházející sezónu.

Kalendář 2011:

6.-8.5. Rabakoz kupa Kapuvár (H)

26.-28.6 Baja Carpathia Rzesow (PL)

21.-24.7. Prohun 500 Gyula (H)

9.- 11.9 Baja Poland Sczecin (PL)

30.9. - .10. Internext rally Vsetín (CZ)

14.- 16.10. Baja Slovakia D.Streda (SK)

Pavel Jelínek

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >