aktuálně: 37 uzavírek, 9 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Syky v Praze premiérově s WRC

19. listopadu 2010

Ačkoliv oba nejprestižnější domácí rallyové šampionáty jsou pro letošní rok minulostí, Jan Sýkora rozhodně nezahálí. Zítra spolu se svým týmem pořádá v Bělé pod Bezdězem rozlučkovou akci se sezónou a hodlá při ní svézt své reklamní partnery a kamarády. Vedle tradičního lanceru zde premiérově usedne za volant octavie WRC, se kterou se následně představí na Pražském Rallysprintu.

Nedávno skončená sezóna začala pro Honzu velmi smolně. Vedle brzkého odstoupení na domácí půdě většiny svých reklamních partnerů - Thermica Rally Lužické hory - ho o kvalitní výsledek několikrát připravil defekt. Počínaje Bohemii mu však přálo mnohem více štěstí a šestým místem v rámci MČR na alza.cz -Partr Rally Vsetín se v konečné klasifikaci sprinterského šampionátu probojoval do TOP 10. Ironií je, že v MMČR mu na čtrnáctou pozici stačily pouhé dva starty. „Konečné umístění jsem ale až tak neřešil. Na Valašsko jsme se vydali poněkud neplánovaně především proto, že odtamtud pochází manželka Miloše Hůlky a tak nás tam čekalo téměř domácí prostředí. Vsetínské tratě jsou obtížné a nádherné a přičtu-li parádní počasí, dokonalému svezení nic nebránilo. Chtěl bych tímto poděkovat za celosezónní špičkovou práci a přípravu vozu týmu Racing Service v čele s Petrem Pokorou, Tomášem Heidenreichem juniorem a Mírou Houdkem,“ vrací se blovický pilot stručně k závěrečnému sprintu sezóny.

Již na zítra, sobotu 20. listopadu, naplánoval Honza se svým týmem akci na rozloučení se sezónou. „Původně jsme hodlali setkání uskutečnit, stejně jako loni, v Kunraticích na Frýdlantsku. Nakonec se však sejdeme mezi devátou a desátou hodinou na slavném testovacím okruhu v Bělé pod Bezdězem. Těším se na příjemnou atmosféru a možnost svézt své reklamní partnery a kamarády v soutěžním voze,“ přibližuje svůj nejbližší program Honza. Vedle jízdy s lancerem zažije zároveň premiérově svezení se Škodou Octavia WRC besedického Rexteamu. „Bude to takový menší seznamovací test. Právě s octavií a Jardou Houbou, spolumajitelem firmy Auta 24, na sedadle spolujezdce, si totiž hodláme na Pražském Rallysprintu splnit sen a odstartovat s autem stále nejelitnější specifikace. Éru wéercéček jsem si parádně užil jako divák a vlastního svezení s tímto speciálem se nemohu dočkat.“

Vlastimil Resl

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >