aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda Motorsport korunován vítězem seriálu IRC

9. listopadu 2010

Značka Škoda byla oficiálně korunována vítězem šampionátu IRC a Juho Hänninen se spolujezdcem Mikko Markkulou vítězi v hodnocení jezdců pro rok 2010.

Škoda tak přetrhla tříletou nadvládu Peugeotu v tomto šampionátu. Fantastický úspěch celého týmu podtrhla druhým místem další tovární posádka mladoboleslavského týmu Jan Kopecký - Petr Starý, třetí skončil loňský vítěz seriálu Kris Meeke na Peugeotu. Pohár pro vítěze značek převzal šéf továrního týmu Škoda Motorsport Michal Hrabánek.

Celkově se letos tovární tým zúčastnil 11 z 12 soutěží kalendáře IRC a na sedmi z nich slavil vítězství. Kromě těchto prvenství obsadily posádky Škoda i dalších 17 podiových umístění! Hänninen s Markkulou zvítězili v Argentině, na Sardinii a ve Skotsku, Loix s Miclottem v Belgii, na Madeiře a v České republice a Kopecký se Starým na Kanárských ostrovech.

Ke skvělým výsledkům přispěly též aktivity a výsledky privátních týmů podporovaných importéry značky Škoda, zvláště pak britský tým Škoda UK Motorsport. Úspěch vozů Fabia Super 2000 v sezoně 2010 korunovali v národních šampionátech triumfy jezdců v Německu (Matthias Kahle), Rakousku (Raimund Baumschlager), České republice (Pavel Valoušek), Španělsku (Alberto Hevia), Libanonu (Roger Feghali) a na Slovensku (Jozef Béreš).

Michal Hrabánek, šéf týmu Škoda Motorsport, právě skončenou sezonu komentuje: „Chtěl bych srdečně poděkovat všem, kteří za tímto historickým úspěchem značky Škoda stojí. Vedení automobilky Škoda, členům našeho týmu Škoda Motorsport, kolegům z technického vývoje i externím spolupracovníkům. Těm všem patří obrovský dík, neboť každý z nich přispěl svým podílem na zisku poháru šampionů IRC. Rád bych také poděkoval importérům značky Škoda ve všech zemích, kde projekt Fabia Super 2000 našel pozitivní odezvu a významně přispěl k našim společným úspěchům v oblasti zvýšeného povědomí a pozitivního image značky Škoda, které jsme udělali obrovskou reklamu.“

Juho Hänninen: „Úroveň IRC v letošním roce byla vysoká, svého prvního velkého mezinárodního titulu si obrovsky vážím. Celý tým odváděl perfektní práci, neměli jsme po celou sezonu jediný technický problém a to byl důležitý základ našeho úspěchu. Protože když chcete dosáhnout dobrého výsledku, musíte rally nejdříve dokončit. Osobně jsem učinil významný pokrok na asfaltových soutěžích a již nyní se těším na další spolupráci s týmem Škoda Motorsport.“

Jan Kopecký: „Chtěl bych poděkovat společnosti Škoda za možnost být součástí projektu Fabia Super 2000. Úsilí všech členů týmu bylo zúročeno fantastickým výsledkem pro značku. Druhé místo v IRC je pěkné, samozřejmě jsme mysleli na titul, ale svými chybami jsme se o něj připravili. Nicméně sezona jako taková byla povedená a již se těšíme na tu další.“

Škoda Motorsport

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >