aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Barvík 6. ve třídě N4 v rámci MMČR

21. října 2010

Situace pro Vladimíra Barvíka byla před startem posledního závodu Mediasport MMČR v rally Herkul rally Příbram poměrně jasná, pokud by si jezdec či některý ze soupeřů nepřipsal výraznější počet bodů, tak by se nemělo na pořadí nic měnit. A tak i posádka Anvel racing teamu ve složení Barvík-Gabrhelík mohla zvolit tempo dle libosti.

V první etapě bylo na posádky připraveno 6 RZ na třech úsecích. Vzhledem k situaci v rámci šampionátu, není divu, že posádka v náročném proměnlivém počasí začala závod na čtrnácté pozici. Tuto pozici si také držela až do konce první etapy. Druhý vůz s Landou za volantem byl hned o pozici dál.

Ve druhé etapě bylo na posádky připraveny dvě „rundy“ po 5 RZ a opět ani počasí nenechalo posádky vklidu dokončit letošní sezónu v rámci velkého mistráku a posádky se musely připravit na proměnlivé počasí a náročný výběr pneumatik. V první rundě odpadli z čela závodu Orsák, Votava a Jakeš pro technickou závadu a také Jan Dohnal, který havaroval. To znamenalo posun posádky Anvel racing teamu o čtyři příčky vzhůru až do TOP 10. V samotném závěru však Barvíka přeskočil Landa startující s druhým vozem servisovaným Anvelem a tak je konečný výsledkem 11. pozice.

„Příbram byla náročná hlavně promněnlivým počasím, ale pro nás taky novýma rychlostkama. Loni sem tu nejel a tak víc než polovina tratě byla pro nás nová. A na nevlídné počasí jsme se dostatečně připravili na Barumce, takže to nám nedělalo žádný větší problém,“ zhodnotil jezdec poslední závod MMČR.

V absolutním hodnocení se Vladimír Barvík může pochlubit 13. pozicí a v rámci skupiny N4 slušnou 6. příčkou na což jezdec reagoval kladně: „Byla to dobrá sezóna. Vzhledem k výpadku na Valašce a neůčasti v Krumlově je tento výsledek potěšující.“

Filip Červenka

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >