aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Enge ozdobil svůj návrat do rally sedmým místem

13. září 2010

Tomáš Enge se společně s navigátorem Michalem Ernstem a s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX vrátil při Admiral Rally Vyškov na tratě domácích rychlostních zkoušek. Výsledkem divácky velmi atraktivní jízdy bylo sedmé místo v absolutním hodnocení soutěže a čtvrté ve třídě N4.

Tomáš Enge s Michalem Ernstem absolvovali poslední společnou soutěž loni v říjnu, ale ve Vyškově si na vzájemnou spolupráci znovu rychle zvykli. Do soutěže vstoupili devátým nejrychlejším časem na pětikilometrové RZ 1 Komořanská. Na následujícím testu (RZ 2 Račická; 9,19 km) byli šestí a v průběžném pořadí se posunuli na sedmou příčku. Úvodní rundu uzavírala vložka číslo 3 Podivická, která byla se 13 kilometry nejdelším testem soutěže. Enge s Ernstem zde zabodovali třetím nejrychlejším časem a celkově poskočili na pátou pozici.

Následovaly druhé průjezdy erzet Račická a Podivická a premiérově také vložka Pruská (11,62 km). Posádka startující v barvách generálního soutěže při nich dosáhla dvou šestých a jednoho sedmého času a v průběžném pořadí stále kontrolovala páté místo. Pátá pozice patřila Tomášovi s Michalem i po druhém průjezdu RZ Komořanská, která zahajovala závěrečnou sekci soutěže. Na následující erzetě (Pruská 2) ale liberecko-příbramská posádka trefila kámen skrytý v trávě a udělala defekt. Na prázdné pneumatice jela většinu erzety, ztratila více než minutu a klesla na sedmou pozici. Se soutěží se Tomáš s Michalem rozloučili druhým nejrychlejším časem na závěrečné RZ 9.

Tomáš Enge: „První tři erzety jsme si s Michalem nebyli úplně jistí, znovu jsme si zvykali na vzájemnou spolupráci a já samozřejmě také na soutěžní vůz. Nervozita byla trochu znát na nás obou. Po první rundě jsme ale byli pátí a cítili jsme, že když udržíme podobné tempo, resp. dokážeme zrychlit stejně jako naši soupeři, můžeme se kolem pátého místa pohybovat i nadále. Napětí z nás spadlo, s týmem jsme v servisu začali upravovat nastavení vozu tak, aby vyhovoval mému jezdeckému stylu a všechno pak už šlo dobře.“

„Narozdíl od loňska jsme sice nikde nepotkali žádnou srnku, ale na předposlední erzetě se nám bohužel do cesty připletl kámen schovaný v trávě, o který jsme prorazili pneumatiku. Stalo se to na začátku erzety, takže jsme většinu testu jeli na prázdném pravém předním kole. Tím jsme ztratili a klesli na sedmé místo. I tak jsme s výsledkem spokojení. Soutěž jsme si hodně užili a já doufám, že jsme nezklamali ani diváky.“

BPA

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >