aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rufa Šport pokračuje na ADAC Rallye Deutschland

19. srpna 2010

Po úspechu v podobe druhého miesta v rámci seriálu SWRC pokračuje naďalej slovenský RUFA Šport Team v dobíjaní svetových rally. Už počas nadchádzajúceho víkendu posádka Per Gunnar Andersson - Anders Frederiksson odštartuje na ADAC Rallye Deutschland.

Na štart súťaže, ktorý je plánovaný už v priebehu nadchádzajúceho piatku, sa švédska posádka reprezentujúca slovenský tím postaví na osvedčenom vozidle Škoda Fabia S2000 z dielní zlínskeho JM Racing. Počas súťaže, rovnako ako aj ostatné zúčastnené posádky, budú musieť Andersson s Frederikssonom absolvovať trať o celkovej dĺžke takmer tisícdvesto kilometrov. V tomto počte je už započítaných aj devätnásť rýchlostných skúšok, ktoré majú dovedna dĺžku vyše štyristo kilometrov. Prvú posádku privítajú diváci na cieľovej rampe v nemeckom meste Trier v nedeľu po pol druhej popoludní.

Manažér tímu, Ľubomír Kleman vyjadril spokojnosť: „Som rád, že spolupráca s posádkou pokračuje ďalej. Zo strany tímu panuje s dosiahnutými výsledkami absolútna spokojnosť, chlapci sú aktuálne na druhej priečke v rámci priebežného hodnotenia seriálu SWRC. Rozbehnutú spoluprácu nemáme prečo rušiť. Ideme ďalej.“

Miroslav Majláth

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >