aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Omezení železniční dopravy během barumky

18. srpna 2010

Již pošesté se uskuteční při Barum Czech Rally Zlín divácká Super rychlostní zkouška v ulicích Zlína a bývalém Baťově areálu. Pojede se v pátek 27. srpna 2010 ve večerních hodinách (první vůz Star rally startuje ve 20 hodin, soudobé vozy ve 21.15 hodin). Na soutěžní posádky čekají celkem tři okruhy v délce tří kilometrů v krajském městě Zlíně, celkem Super RZ měří 9,36 km. Z důvodu konání této atraktivní rychlostní zkoušky dojde k částečnému omezení železniční dopravy. Přinášíme pro všechny návštěvníky soutěže a obyvatele Zlína aktuální informace Českých drah ohledně omezení železniční dopravy.

K omezení dojde v následujících lokalitách:

- bude omezen přístup k nádraží Zlín-střed (přístupová cesta přes areál Svitu od budovy krajského úřadu za budovami 22, 23, 24, 25 a 16/3, cesta bude označena pořadatelem Barum Czech Rally Zlín). Cestujícím je doporučeno využívat raději zastávku Zlín – Prštné.

- osobní vlaky od 20.05 do 23.35 hod budou nahrazeny autobusy:

směr Vizovice - Otrokovice: cestující jedoucí přes stanici Zlín-střed budou přepraveni do zastávky Zlín - Prštné, kde přesednou na vlak, cestující do stanice Zlín-střed vystoupí na náhradní zastávce na náměstí Práce.

směr Otrokovice - Vizovice: cestující jedoucí přes stanici Zlín-střed budou přepraveni náhradní autobusovou dopravou již ze zastávky Zlín-Prštné, cestující do stanice Zlín-střed mohou do této stanice pokračovat vlakem, cestující ze stanice Zlín- střed, směr Vizovice budou přepraveni vlakem do zastávky Zlín-Prštné, kde přesednou na náhradní autobusovou dopravu.

- vlak Ex 523 z Prahy zastaví mimořádně pro výstup cestujících na zastávce Zlín-Prštné (cestující mohou vystoupit také v cílové stanici Zlín-střed).

Diváci Super rychlostní zkoušky mohou při odjezdu ze Zlína využít služeb Českých drah. České dráhy, a.s., zajistily ve spolupráci s pořadatelem Barum Czech Rally Zlín rozvoz návštěvníků ze Zlína do Vizovic mimořádným vlakem. Ten bude vypraven ze stanice Zlín-střed ve 23.37 hodin a zastaví ve všech stanicích a zastávkách.

Roman Ordelt

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >