aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Sledujte 4. Rally Krkonoše bezpečně

15. června 2010

Start čtvrté Rally Krkonoše, která má své centrum v podkrkonošském Trutnově, se nezadržitelně blíží. Proto nebude na škodu zopakovat si základní bezpečnostní opatření, která by měl každý divák bezpodmínečně dodržovat. Chrání tím především své zdraví a předejde rušení rychlostních zkoušek z důvodu bezpečnosti.

Pro začátek si připomeňme místa, ve kterých diváci nesmí být:

1. v označených zakázaných místech a před páskou nebo zábranou

2. v únikových zónách a uvnitř vykřížování páskou

3. v blízkosti trati před příkopem, vyvýšením, srázem apod.

4. pod úrovní vozovky až do dostatečné vzdálenosti od trati

5. před pevnou překážkou - plotem, stěnou, stromem, vozidlem, svodidlem apod.

6. v místech proti přijíždějícím vozidlům

7. na vnějším i vnitřním obvodu zatáček

8. v místech intenzivního brzdění nebo akcelerace po obou stranách trati

9. po obou stranách trati u skoků a horizontů - zejména za nimi

10. sedící u hradicí pásky, na nízkých zídkách a na svodidlech

Pro diváky jsou tedy určena vyznačená divácká místa, stanoviště dostatečně vyvýšená nad tratí, prostory za pevnou hradbou (zdí, tarasem, stromy apod.) a místa ve značné vzdálenosti od trati.

Věříme, že i Vy diváci máte zájem o hladký průběh závodu, a proto Vás prosíme o dodržování několika pokynů, kterými usnadníte práci pořadatelům a předejdete mimořádným událostem. Pracujte prosím v předstihu s mapou rychlostních zkoušek a časovým harmonogramem a vytipujte si předem místa, která chcete navštívit a to včetně možností parkování. Nesnažte se v žádném případě vjíždět do uzavřených úseků silnic a parkujte na místech určených pořadatelem nebo příslušníkem Policie ČR.

Zaujměte svá místa u trati vždy včas a nevstupujte do zakázaných prostorů, únikových zón, za kovové zábrany ani hradicí pásku. Snažte se mít vždy „volná záda“ a tím dostatečný únikový prostor. Udržujte bezpečnou vzdálenost od trati a nepřebíhejte ji v průběhu RZ. Poslouchejte pokyny všech pořadatelů, příslušníků Policie ČR a dalších odpovědných činovníků rally. V neposlední řadě pak mějte pod pečlivým dozorem své děti - jste odpovědni za jejich bezpečnost!

V případě, že budete neukáznění a bezpečnost RZ bude ohrožena, může být rychlostní zkouška na základě posouzení bezpečnostního delegáta soutěže rozhodnutím ředitele rally zrušena. Věříme, že k takové situaci nedojde, a že převážná většina Vás, ukázněných příznivců automobilových rally, pomůže zajistit bezpečných a plynulý průběh Rally Krkonoše.

Pavla Hlavatá

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >