aktuálně: 37 uzavírek, 8 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Citroën Racing Trophy CZ zavítá do Hustopečí

11. června 2010

Třetím závodem Citroën Racing Trophy CZ bude o nadcházejícím víkendu Agrotec Rally Hustopeče, která je součástí Mediasport MMČR v rally.

Na startu Agrotec Rally Hustopeče nebudou chybět ani posádky startující v rámci Citroën Racing Trophy CZ. Na sedm posádek CRT CZ je připraveno celkem čtrnáct rychlostních zkoušek v celkové délce 181, 50 kilometrů. Z toho osm měřených úseků absolvují posádky vozů Citroën C2 R2 Max v pátek, kdy budou soupeřit na tratích až do pozdních nočních hodin. V sobotu poté čeká na startovní pole zbývajících šest RZ a následovat bude již pouze cílová rampa v Hustopečích, jejíž začátek je naplánován krátce před půl pátou v podvečer.

A kdo se tedy utká v okolí Hustopečí o finanční odměny v celkové výši 19 600 Euro? Největším favoritem na vítězství, a tím i finanční prémii 5000 Euro je talentovaný Jan Černý. Mladý příbramský jezdec dokázal zvítězit jak na Valašce, tak i v Krumlově. Na své konto si tak již připsal 10 000 Euro. V Hustopečích tak bude posádka ve složení Jan Černý a Pavel Kohout bojovat o letošní hattrick.

V Krumlově dojel na druhém místě Miroslav Březík, startující s vozem Citroën C2 R2 Max. Březík s Běhulou dokázali využít zkušeností se starty s vozem Škoda Felicia Kit Car a dojeli si pro prémii 4 000 Euro.

Kandidátem na přední umístnění v rámci CRT CZ je i pražská posádka ve složení Antonín Matys a Aleš Vaněček. Dvojice, o jejíž vůz se stará hlubošský tým Montcar Autosport (stejný tým připravuje vůz i pro Jana Černého), obsadila při Rallye Český Krumlov třetí místo. Podobný výsledek by rád Matys zopakoval i v Hustopečích.

Minimálně na šesté místo z Krumlova v rámci CRT CZ budou chtít navázat také Jakub Koudela s Ondřejem Vichtorou. Naopak na neúspěch přijedou do okolí Hustopečí zapomenout Pavel Přibyl a David Stavjaník. Přibylovi patřila na jihu Čech čtvrtá příčka, ale prasklá poloosa na předposledním měřeném úseku zastavila jeho cestu za finanční prémii ve výši 2 500 Euro. Podobně si vedl i Stavjaník. Ten měl na dosah rovněž umístnění mezi třemi nejrychlejšími účastníky CRT CZ. Výlet mimo trať a nakonec uražené kolo však vystavilo posádce Stavjaník/ Petřvaldský stop v soutěži.

České posádky však nebudou mít jednoduchou situaci. Poprvé se letos v České republice představí polská posádka Jan Chmielewski a Robert Hundla. Sedmadvacetiletý jezdec rozhodně není s vozem Citroën C2 R2 žádný nováček. V roce 2008 dokonce získal ve třídách R2B a A/1600 polský titul, a tak jistě českým posádkám nedá zadarmo ani metr na trati.

Na startu se neobjeví pouze Tomáš Pletka s Františkem Rajnohou. Pletka startoval o uplynulém víkendu na šotolinové Rally Sardinia, která byla součástí šampionátu IRC. Posádce s Citroënem C2 R2 se dařilo a obsadila třetí místo ve třídě A6 a celkově sedmnácté místo. Tým by však nestihl přestavět vůz ze šotoliny, a tak Rally Hustopeče vynechá.

Citroën Racing Trophy

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >