aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

AGROTEC MOGUL rally Hustopeče není v ohrožení

8. června 2010

Silné deště, které v minulých dnech zasáhly jihomoravský region v žádném případě nenaruší průběh čtvrtého podniku Mediasport MMČR AGROTEC MOGUL rally Hustopeče (11. - 12. června 2010).

V Hustopečích byl dne 4. června vyhlášen stav nebezpečí, který potrvá do 11. června. 'Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek na základě žádosti starosty města Hustopeče Luboše Kuchyňky a po konzultaci s oddělením krizového řízení Krajského úřadu JMK rozhodl o rozšíření vyhlášeného stavu nebezpečí o správní obvod obce s rozšířenou působností Hustopeče.' (zdroj server JmK)

Co to může znamenat pro průběh závodu nám sdělil ředitel AGROTEC MOGUL rally Rudolf Kouřil: „Stav nebezpečí byl vyhlášen hlavně proto, aby obce měly lepší možnost rychleji odstranit všechny následky vytrvalých dešťů. Pro nás z toho v podstatě nic nevyplývá.“

Dotknuly se tedy nešvary počasí tratí rychlostních zkoušek?

„Samozřejmě na řadě míst byly vlivem proudů vody cesty vymleté a poničené, některé pasáže poznamenaly náplavy velké vrstvy bahna. Připravili jsme úpravy itineráře se změnami dvou RZ, ale organizační tým se intenzivně snaží dát všechny poškozené a nesjízdné úseky do odpovídajícího stavu. A vzhledem k předpovědi počasí si troufnu tvrdit, že by nás neměly potkat zásadní problémy a do začátku seznamovacích jízd bude vše připraveno,“ naznačil Rudolf Kouřil.

Tomáš Plachý

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >