aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

I slalom se stává v Pačejově tradicí

30. dubna 2010

Pořadatelé z pačejovského automotoklubu si získali uznání především organizováním již 30 ročníků automobilových rally. Od roku 2006 se však v Pačejově začala psát i další tradice motoristického sportu – pořádání automobilových slalomů.

V letošním roce se pojede již 5. ročník Pačejovského automobilového slalomu. Za podpory generálního sponzora – společnosti FUCHS OIL CORPORATION (CZ), spol.r.o., která je mezi naší motoristickou veřejností uznávána nejen jako výrobce maziv, ale i jako dlouholetý partner automobilových a motocyklových soutěží, se ve dnech 15.-16. května uskuteční dvoukolo Mistrovství České republiky v automobilovém slalomu na letištích u Kadova a u Příbrami.

Novinkou letošního mistrovství je vypsání třídy slalomových speciálů. Komise slalomu FAS AČR se snaží tímto krokem rozšířit počet účastníků na jednotlivých kolech mistrovství a zatraktivnit závody v automobilovém slalomu pro diváky.

Pačejovští však připravují slalomové jízdy především pro nejširší motoristickou veřejnost. Kromě licencovaných jezdců se tak závodů zúčastňují hlavně amatéři z řad příchozích. Vypsán je i dámský pohár a třída juniorů od 14 let. Součástí obou kol mistrovství jsou proto i první dvě kola pošumavského poháru v automobilovém slalomu FUCHS OIL CUP 2010.

Závody pošumavského slalomu jsou ideální možností ověřit si své řidičské umění na uzavřené trati s minimální mírou rizika poškození svého vozu nebo zdraví. Na zorganizování celého pětikolového seriálu v roce 2010 se podílejí i pořadatelé z Rally Fans Katovice a břeťovci. Veškeré informace k jednotlivým kolům lze najít na stránkách Automotoklubu Pačejov v AČR www.rallyagropa.cz nebo na oficiálních stránkách poháru www.posumavskyslalom.ic.cz.

Pavel Štípek

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >