aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Hrádecko zažije zajímavé souboje

28. dubna 2010

Rekordních sto padesát přihlášených posádek, tedy stoprocentní naplnění propustnosti trati hlásí ředitelství třináctého ročníku Thermica rally Lužické hory.

Podle slov ředitele soutěže Jana Krečmana st. se nejedná pouze o kvantitu, ale ve startovním poli najdeme řadu kvalitních posádek. O absolutní prvenství se pravděpodobně střetnou německá dvojice Kahle - Doerr, vloni skvěle jedoucí Štěpánek s Omelkou, Szabó - Tichý (všichni Škoda Octavia WRC), Odložilíkovi (zatím nespecifikovaný vůz WRC), Pantálek s Vilímkem (Škoda Fabia WRC) nebo Peták s Benešovou (Peugeot S2000). Na nejpřednější pozice určitě aspirují také Josef Semerád, Lumír Firla, Jan Černý, Jan Dohnal, Jiří Tošovský nebo vítěz z roku 2008 Jan Sýkora jedoucí v barvách hlavního sponzora firmy Thermica.

Thermica rally, startující 1. května, je také prvním dílem čtvrtého ročníku Lužického poháru - Lausitz Cupu. Do něj se v Hrádku zatím přihlásilo třicet tři dvojic. Novinkou je rovněž Trabant Cup, v němž se představí šest posádek.

Start na oblíbené soutěži si nechce nechat ujít také větší množství regionálních posádek z Liberecka a okolí. Na start v Hrádku se tak postaví také Halala se Štěpánem (Ford), navrátilci Pejznoch s Poršem (Škoda Felicia KC), Picek s Pickovou (Škoda Fabia), Kynčl s Drešerem (Škoda 130 LR), Hlaváč s Tippeltovou (Nissan), Grega s Ježkem (Škoda Felicia KC), Ciller s Koťátkem (Škoda Fabia), v barvách týmu Valar startující Aleš Dlouhý - David Martásek (Subaru) a spolujezdec Josef Král, který bude navigovat Martina Bujáčka.

V roli předjezdců se objeví tři posádky profesionálních a zkušených předjezdců z boleslavského týmu Vladimíra Maliny.

Ještě jednou se vracíme k situaci v Hrádku nad Nisou. Vzhledem ke stavebním pracem na náměstí, kde bylo vždy centrum soutěže, se letos hlavní prostor (přejímky, start, cíl) přesouvá před nedaleký Penny Market. Ředitelství i tiskové středisko ale zůstává v budově radnice na náměstí.

Pavel Vydra

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >